Hirdetés

Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz Robyka #26041 üzenetére

    Hát, a C-re nem tudod felrakni, maximum az 50 GB-os partícióra.
    A swap az olyan mint a virtuális memória (Page File). Itt lehet külön partíciót kijelölni neki, de megoldható az is, hogy fájlban legyen. Természetesen nem muszáj beállítani, hogy legyen, de ártani nem árthat ha van 1 GB belőle.
    Amúgy ugyanolyan egyszerű a particionálás mint Windowsnál. Arra figyelj, hogy olyan partíciót ne törölj, és ne jelölj be formázásra, amely kell, vagy legalábbis a rajta levő adatok.
    A rendszernek elég kb. 10 GB-nyi hely, ha a /home-ot külön partícióra teszed. Ez azért lenne fontos, mert a /home alatt vannak az összes beállításai az embernek, meg úgy általában az összes adata. Így az esetleges újratelepítésnél nincs probléma.
    Szal eldöntöd, hogy kell-e swap, meg a 270 GB-os partíció. Ha ez utóbbi nem kell, akkor letörölsz minden partíciót, és létrehozol 2-őt vagy 3-at a mostaniak helyett, attól függően, hogy a swapnak szánsz-e külön egyet. Induljunk ki abból, hogy igen, akkor létrehozol egy tetszőleges méretű partíciót, max pár GB-osat, és beállítod formázásnál, hogy az swap. Aztán létrehozol megint egy tetszőleges méretűt, olyan 10 GB környékén, leformáztatod ext4-re, meg beállítod a /-t csatolási pontnak. Végül a maradék pedig szintén ext4 és a /home legyen a csatolási pontja. Ez akkor is áll, ha kell az a 270 GB-os partíció, de akkor azt nem törlöd le, csak az 50-est, és azt osztod fel.

    (#26042) Finwe: ha feltelepíted az integrációs szolgáltatásokat (Guest Additions), akkor majd nagyobbra tudod állítani. Rendszereszközök -> Integrációs szolgáltatások telepítésére katt, majd terminálban folytathatod...
    Vagy pedig egyszerűbben is lehet:

    sudo apt-get install -y virtualbox-ose-guest-x11 virtualbox-ose-dkms virtualbox-ose-guest-utils

    (A universe tárolóban van, vagyis ha nincs alapból engedélyezve, akkor kell.)

    [ Szerkesztve ]

    <-ƘƘ->

Aktív témák