Hirdetés

Aktív témák

  • tusi74

    őstag

    válasz Vladi #3754 üzenetére

    Hát pedig olvass utána, keress, kimondottan Ubuntu-t népeszerűsítő cikkeket. Ne csak magyar oldalakon, hanem bármilyne más oldalon is. Ahol hasonlítgatják a 2 rendszert.

    Minden ilyen cikknek az a vége, a levont konkluzió, hogy amit meg lehet csinálni XP/Vista alatt, azt Ubuntu/OpenSuse alatt is.

    Aztán az ember elhatározza, hogy belevág. Felteszi egy partícióra, bekonfigolja, hogy legalább egy kicsit emberi legyen (pl. ráerőlteti az Nvidia drivert), amitől lesznek ugyan szép effektek, de a betűk bűnrondák maradnak. Kínlódik a betűk beállításával, ilyen-olyan kombinációkat kipróbál, freetype-pal szenved, de a betűk ugyanolyan ronda "szőrösek".

    Majd keresgetne magának szoftvereket, de a választék 0. Pl. a TheBat! helyébe valami alternatívát, hogy ne csak olvasási igazolást tudjon kérni, hanem kézbesítésit is. Ez sokszor vitás esetekben nagyon fontos, ha tudom bizonyítani, hogy az e-mail odaért. HOgy elolvasta-e, más kérdés, de ha odaért, én le vagyok védve. Ja bocsi, az Evolution, Thunderbird ezt nem tudja.
    Majd jönnek az exkluzívabb programok, ja ilyen tudású itt nincs. és bizony ilyenkor az ember eléggé átverve érzi magát.

    Természetesen előnye is van. Vírus, biztonság stb. szempontjából, nagyon nagy előnye. De ha nem tudod a hétköznapi életben ezt az előnyt pénzzé változtatni, akkor ez az előny mit sem ér. Akkor inkább beruházol egy Kaspersky-re, és reménykedsz, hogy talán mindened megmarad épen.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák