Hirdetés

Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    10.04(Lucid) Lubuntut használok.

    1)
    Javasolták számomra beállítani a NetWork Managert. Fogalmam sem volt eddig, hogy fel van -e telepítve nálam, eddig nem is tudtam a létezéséről sem. Megnéztem a Synaptic -ban, és kijelzi, hogy fel van telepítve. Nem tudom, hogyan lehet elindítani. Menüben nem szerepel. ALT+F2 -be meg nem tudom, mit kell írni, mi a szintaktikája. Próbáltam úgy, ahogyan a Synaptic rálelt:
    network-manager-gnome
    De nem indult el. Hogyan lehet futtani?
    (A NetwrkMngr látszik is a folyamat kezelőmben.)

    2)
    Látom, ez a topic forgalmasabb, felteszem itt is a másik kérdésem:
    Nem indul a minitube. Először synaptic -ból telepítettem, de 0.9 verzió, és maga ez a verzió futtatható, de semmiféle youtube videót nem indít. Időközben megtudtam, hogy elavult verzió, és pl. a hivatalos oldaláról telepíthető az egy hónapos, friss verzió (kb. 1.5 -ös). Onnan letöltöttem, kicsomagoltam, de se dupla egérgomra nem reagál az ég világon semmit a futtathatónak kijelzett file ("minitube" nevű kicsomagolt file ,persze egyéb mappákat is kicsomagolt mellé), se pedig jobb egérgomb menüben open -re. Hogyan indítható? Van sejtésetek , mi a gond?

    3)
    Tudtok ajánlani tömörítő-kicsomagolót? Ne az Xarchivert, mert alapból bug-os nálam, de még az után is ,hogy teljesen eltávolítottam, majd Synaptic-ból újratelepítettem.

    4)
    Mit jelent a Synaptic-ban a köv. 3 jelölésmód, minden egyes kategóriára:
    "sima" ill. multiverze ill. universe?

Aktív témák