Hirdetés

Aktív témák

  • rtom

    senior tag

    Szevasztok!

    Elöljáróban annyit, hogy kb. 1 éve használok Ubuntu-t a desktopomon, eddig szinte gond nélkül. Tegnap azonban horror estém volt.

    Hosszas győzködés hatására az asszony beleegyezett, tettem a laptopjára 7.10-es Ubit a Win mellé (azért a GRUB-ba alapértelmezettnek még a Win-t tettem :(( ...). Acer 3103, Sempron 3400+; 512 RAM; ATI 1100. LiveCD-vel ment a Wifi (ezen meglepődtem), a telepítés után is gond nélkül működött. Na de: GRUB után szövegesen "Startup" aztán üres fekete képernyő (nincs ubuntu logo, felirattal meg a futó narancs csík). Váltok terminálra, akkor a kinit-tel nyavalyog, de az X indul. Majd este bemásolom, milyen hibákat ír ki.

    Aztán: a telepítés alatt megadott bill. kiosztás eltűnt, a laptop magyar billentyűje helyett kaptam egy angol kiosztást, 0 se volt a helyén??!!

    Következő: 1. hsz alapján telepítek fglrx, glxinfo direct rendering Yes, azonban a csilivi nem indul vmi Composite hiánya miatt. Gondolom így nem sokat mond, még pontosítok.

    Asszony online TV-t akart nézni, mondom majd linux-ból! Firefox alól flash player telepít, TV ablaka feljön, de benne a Totem meg se nyekken (ezt a desktop gépemen is így csinálja). Szégyenszemre Win-t kellett indítanom... :O Erre segítség?

    Végül ami porrá alázott: a desktop (PIII 933, 512 RAM, Nvidia GF4 Ti4200) gépen xorg-xserver-core frissítés utáni restartnál az x összeomlott, reconfig, purgáltam a drivereket, újratelepít. Glxgears-re azt mondja, nincs direct rendering, indirect módban indul, kb. 3000 fps (800x600-ban) a szokásos 5000 helyett. Oka: Nvidia kernel és X verziója nem stimmel. De egy friss install után sem??? :Y

Aktív témák