Hirdetés

Aktív témák

  • zabu

    tag

    Helló!
    A segítségetekre lenne szükségem! Kb. egy hete raktam fel az ubuntu 7.10et. Teljesen kezdő vagyok /najó nem/.
    2 vinyóm van: 80gigás IDE rajta win xp/1 partíció/
    400gigás sata rajta 3 partíció egyiken rajta linux
    Elején be volt dugva még 1 120as vinyó is, de az elszállt és mindjárt itt a hiba: ha mind2 vinyó be volt dugva valami ndtl /nem tudom pontosan/ fájlt kért.
    biosban kikapcsoltam satásat ugyan ez maradt. de ha 80as windózosat kapcsoltam ki akkor grubban talált valami hibát. próbáltam megnézegetni másik gépen wines boot.ini-t de nem vezetett sok sikerhez. Elhihetitek biosban mindent állítottam, de mindhiába. Végül fogtam reinstall cd-ről és voáláá, jó lett. Ezután felváltva használgattam 2 op rendszer jó volt. Windóz elkezdett fagyogatni, meg vírust talált úgy hogy nincs is víruisírtóm fennt:) . mondom át linuxba. oks megvolt. /közben volt 1 ugyan ilyen hogy nem találta grubot de átdugtam a 80ast és jó lett/.
    Most: megy linux, nem jól mert sokszor lefagy, de legalább megy. De most meg nem találja a 80ason lévő fájolkat. csak pendrivén látom. media->hda1 üres sda1 üres sda2üres. mi lehet a baj? eddig jó volt. ja izé felraktam küzben a wine-t, de már előtte is ilyen volt. Asztalról eltűntek a partícióim is. már csak pendriveot jelez, pedig kinnt volt mind a 3 partíció.

Aktív témák