Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz #72445440 #107325 üzenetére

    Hát nem tudom én kipróbáltam (azonos márkájúakkal Tp-link kb. mind) és működik. Annyi, hogy felírtam magamnak a belső IP-jét a fogadó routernek, mert alapból fogalmam se volt, meg nem akartam hogy keveredjen a tartomány elejével (192.168.1.1 és társaival). De tudtommal annyi a titok, hogy azonos hálózaton kell lenniük. Aztán az autonegotiation vagy handshaking vagy minek hívják kicsit hosszabb időt vesz igénybe, mintha vezetékes nethez kapcsolódna, de utána már flottul megy az egész.

    igy egy atlagember aki nem ert hozza, nem igazan vesz routert...

    Ahhoz képest hogy csőstől jönnek a wifis problémák, többek közt itt is. A konklúzió pedig majdnem mindig az, hogy HA veszel saját routert, akkor jó lesz. Nekem már csak a saját modem hiányzik és akkor kb. már majdnem ott vagyunk, hogy nekem mint előfizetőnek az eszközeimről magamnak kellett gondoskodni.
    Mondjuk érdekes ez a sztori, hogy saját eszköz vs. szolgáltatói eszköz. A szolgáltató úgy mond önmagát védi, ha olyan eszközt osztogat, amit ő fejleszt, de látjuk, hogy ennek ellenére rengeteg a működési anomália. A saját eszközt meg megveszed és lehet, hogy 20 évig semmi baja nem lesz, hacsak a szolgáltatást nem változtatják meg a saját eszközödre nézve kedvezőtlen módon.
    Tehát érdekes, hogy e tekintetben is az előfizető van kiszolgáltatva a szolgáltatónak, a szolgáltató persze mossa kezeit, ha az eszköze hibás stb... ugyanakkor az előfizető sem védheti magát egy saját, jól működő eszközzel, mert hát akkor jajj nem tudjuk garantálni azt a szolgáltatást amire... blabla... ahogy a szolgáltatóival se. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák