Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • takbal

    csendes tag

    válasz mad823 #109791 üzenetére

    Álmodozhatunk, de szerintem ennek elvi baja, hogy a TV általában gagyi elektronikája sose fog tudni minden igényt kielégíteni. Ott ez mindig csak egy add-on marad a képernyőhöz, amit azoknak szánnak, akik nem fognak külön lejátszó hardvert venni.

    Nekem pl. Android TV-s tévém van, egy darabig arról néztünk mindent, de a szoftvertámogatása elképesztően rossz (TCL, két évig nem volt egy olyan verziója, ami ha kikapcsolom, kikapcsolva marad, bekapcsolni meg gyorsan lehet). 5.1-es erősítőre Dolby Digitalnál jobb hangot sosem tudott kiküldeni. A hardvere pedig gyengül, 4k tartalmakkal már nagyon megküzd. Ezért vettem egy Shieldet mellé, annak rendes a hangja, megy róla Netflixes Atmos, és a 4k 60Hz HDR Kodival. De ez is Android TV-s ...

    Én a szeparált dobozokban hiszek, ahol mindenki a saját igényére szabja a lejátszási és a megjelenítési oldalt. A tévétől én nem várok többet, mint hogy szép képe legyen, meg legyen egy bemenete.

    De már akkor is elégedett lennék, ha az iparág képes lenne azt megoldani, hogy ha veszel egy TV-t, egy erősítőt és egy boxot, ezek atomstabilan mennek együtt. Ez úgy minimális alap kéne legyen. Az én eszközeim ezt pl. nem tudják, a CEC sose működött rendesen, a hangot infráról kell szabályozzam.

Új hozzászólás Aktív témák