Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Nálam továbbra is azt csinálják a Cisco boxok, hogy az EPG betöltésekor hibát jeleznek, „a műsorújság egyes funkciói nem elérhetők… bla, bla… hívja a 1270-et!” szöveggel. A jelszintek persze ilyenkor is, mint általában mindig, rendben vannak, tehát nem ilyen jellegű a probléma. Jellemzően nem is egyszerre jelentkezik ez a két boxon, amik nálam vannak, hanem teljesen véletlenszerűen. És ahogy írtam már korábban is, ugyanezt csinálja rendszeresen az anyámnál levő Cisco box is, ami fizikailag más címen is van, mint az enyémek.
    Ilyenkor rendszerint annyit kell tenni, hogy áramtalanítani kell a boxot egy rövid időre, ÉS ugyanekkor ki kell belőle a koaxot is húzni – tehát csak az áramtalanítás önmagában nem elég! Ezt követően viszont legtöbbször helyreáll a világ rendje, újra működni szokott rendesen az EPG is. (Nagyon ritkán, ha ez sem segít, akkor kell a boxon egy factory resetet csinálni, és az már biztosan rendbe teszi.) Majd eltelik egy-két nap, és már megint jön ugyanaz a hibaüzenet, amikor be akarom hívni a Guide-ot.
    Nagyon nem vagyok egy konteós típus, de most már erősen arra gyanakszom, hogy a Voda folyamatosan küld valami olyan adatcsomagot ezekre a boxokra, hogy ilyen hiba generálódjon, és előbb-utóbb ezzel kényszerítsenek rá mindenkit, hogy váltson az új boxra… Mert tényleg rohadt idegesítő, hogy most már 2-3 naponta áramtalanítanom kell a boxot, meg kihúzni a koaxot is belőle, hogy használni tudjam az EPG-t és a visszanézőt. És az egész kb. azóta van, amióta bejelentették, hogy nemsokára letiltják majd ezeken a boxokon az interaktív funkciókat. Ez oké, de nem lehetne addig is, hogy hibamentesen használhassuk azokat, és ne akarják egy mesterségesen generált hibaüzenettel presszionálni az előfizetőket a váltásra…? (A kérdés természetesen költői.)

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák