Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz kezo0 #129881 üzenetére

    Nyugi 5.1 nélkül 2.0-ánál is olyan szórás van a csatornák hangerejénél, hogy ihaj.

    Pl. közmédiák qrva halkak, fel kell hangosítani, hogy értsem. A TV2 meg üvölt. Sose fogom megérteni, hogy miért nem lehet ezt normalizálni, illetve, hogy régen, amikor épp csak megjelentek a kereskedelmik vagy csak külföldi csatornák voltak, ott hogy nem kellett csatornaváltásonként a hangerővel biszbaszolni?! Vagy már lehet megkoptak az emlékeim, de olyan talán nem volt, hogy ha odakapcsoltam valahova és beállítottam a hangerőt, akkor még csatornán belül is műsortól függően kellett megint felhangosítani vagy lehalkítani.

    Az már csak ilyen helyi "mellékzönge", hogy nálunk a helyi TV adása (ami ugye kizárólag koaxon jön) borzasztó torz. Jó anno vagy 10 éve az volt a baja, hogy olyan ultrahalk volt, hogy kb. 70%-ra kellett felvenni a hangerőt, míg mondjuk a többi csatornát elég volt max. 25-30%-on hallgatni. LOL Na azóta ez már megjavult, szépen hallható, csak olyan, mintha a forrásanyag lenne torz, mert ha lehalkítom a csatorna hangerejét, a hangosabb részeknél megint idegesítően torz.

    Plusz azt se értem, hogy filmeken belül is miért nem lehet normalizálni a hangerő tartományát. Ha felhangosítom, hogy értsem mit pofáznak, akkor az effektektől meg lehet süketülni. Ha lehalkítom, hogy az effektek se legyenek hangosak, akkor meg sutyorognak.

    Erre nincs valami AI-s kibeba...tt qrva jó megoldás? Mert ha éppen nem a csatornaváltás miatt, akkor általában a hangerő miatt van kb. folyamatosan a kezemben a távirányító, ami szerintem elég idegesítő, mert ha kikapcsolódni akarok, akkor nem a hangerőt akarom folyamatosan kordában tartani.

Új hozzászólás Aktív témák