Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fleetcmd

    tag

    Sziasztok!

    A lakásba jelenleg nagyon kifinomult módszerrel van behozva a UPC kábelTV+internet: az ajtófélfán átfúrva, a fal mellett a földön fut egy koax-kábel, aminek a végén van valamiforma elosztó (nem tudom, hogy ez sima elosztó-e, vagy frekvenciát is szétválogat-e). Onnan az egyik megy a TV-be, a másik a modembe.

    Lassan ki kellene cserélni a villanyvezetékeket és ha már úgyis dolgozni kell vele, akkor azzal együtt szeretném megszüntetni a szobában futó internet/tv-kábelezést és benyomítani az egészet a falba. A kérdés az, hogy mi erre a legjobb módszer?

    Ilyeneket nézegettem:

    Van belőle olyan változat is, ahol nem kettő, hanem három csatlakozója van.

    A kérdés az, hogy

    1) Hülyeség-e ez?

    2) A jobboldali csatlakozót felismerem, de mire jó a képen a baloldali?

    3) Ha nem hülyeség, akkor hogy célszerű megoldani?

    3/A: Amikor bejön az ajtón a kábel, ott rögtön legyen kettéosztva és az egyik fele menjen a TV mögött egy ilyen dobozba, a másik pedig a modem mögött egy ilyen dobozba?

    3/B: Vagy, mivel amúgy sincs egymástól olyan messze a TV és a modem, legyen inkább úgy, hogy bejön a bejárati ajtón a UPC kábel, ott menjen be a falba, kijön egy olyasmi ilyenen és utána legyen bent az elosztó? Tehát a felállás ugyanaz lenne, mint most, csak nem a fal mellett menne a kábel

    3/C: Ha már úgyis vésni kell, akkor vigyük ki a modemet az előszobába, az ajtó mellé, legyen ott elosztva a TV és az internet, és legyenek ott kint az RJ45-ös hálózati dugaljak és onnan jöjjön be a falban a Cat5/Cat6-os kábel és a koax a TV-nek?

    Btw, ehhez milyen szakembert érdemes hívni? A villanyszerelő meg tudja a villany+tv+internet kábelezését is oldani, vagy ezekhez két külön ember kell?

    Bocsi a hülye kérdésekért, de valahol szeretnék elindulni és még egyelőre nagyon nincs ötletem :U

    --- Steam Controller + Steam Link // Logitech F310 játékvezérlők; Tel.: Nokia 5 (Android 8.1)

Új hozzászólás Aktív témák