Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz Füleske #23024 üzenetére

    Ez így ugyanolyan hülyeség, mint ennek az ellenkezője. Példát pedig lehetne találni rá...
    Tömeges szexuális erőszakért ítéltek el két K-pop sztárt
    Rövid időn belül a harmadik fiatal dél-koreai sztárt találták meg holtan
    Dühös rajongók törtek-zúztak a Slipknot színpadán Mexikóban
    A Queen frontembere se vérátömlesztéstől lett AIDS-es, sorolhatnám

    A zene, a szöveg, úgy mint minden hagy az agyra. Nem mindegy mit hallgat az ember, hogy attól megnyugszik, vagy felspannolja. Milyen gondolatok körül fog járni az agya ennyi.

    Tetsuo (#23030):
    Bach mond valamit? Pedig ő barokk zeneszerző volt.
    Vivaldi a másik elfeledett.
    Érdekesség, hogy az ő idejükben a zenét megírták, előadták, aztán elfelejtették. 30 évvel Bach halála után a kottáit gyújtósnak használták, a szerencsének is köszönhető, hogy művei egy része fennmaradt.

    Tetsuo (#23021):
    "Nem kell végignézni, nem kötelező. ;) Csak olyan könyveket olvass és olyan előadásokat hallgass, ami megerősíti naiv világképedet, nehogy kizökkenj a megszokott, ateista materialista kerékvágásból."
    Tudod, hogy a szektások miért küldik az embereiket a Blahához téríteni? Na nem azért, mert eredményes lenne, nem az egész oka a kognitív disszonancia. Mikor már 2 órát ott áll a szerencsétlen a hidegben, s mindenki sietve elmenekül tőle, akkor fel kell tennie magában a kérdést, hogy ő most tényleg annyira hülye, hogy itt feleslegesen fázik a hidegben, vagy tényleg az ő vallása az igazi. A válasz pedig egyszerű: Mivel ő nem lehet hülye, tehát a szektájának igaza van, és minden ember helikopter.
    A kognitív disszonancia talán erősebb késztetés, mint maga Isten.
    Füleske, MageRG:
    Mivel már régóta vitázunk itt hitről, ugye ezzel ti is számoltok? Ma már brutális lenne beismerni, hogy két(?) éve itt vitatkozunk, és mégis csak létezik Isten, ti tévedtetek. Igen, ez a felismerés rám is igaz lehet. A lényeg, hogy nem csak a szektásoknál működik a kognitív disszonancia, hanem az ateistáknál és a keresztényeknél is. Vallástól független közös tulajdonságunk :D

Új hozzászólás Aktív témák