Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz Agostino #2661 üzenetére

    Annyi jutott még eszembe, hogy magad is könnyedén le tudod ellenőrizni, hogy a három fázis megfelelően van-e szétosztva a nagyobb fogyasztók között. Az óra alatt lévő 3 db e-on feliratú Tracon kismegszakítók közül egyet lenyomsz és megnézed, hogy mi nem működik a házban. Na az van arra a fázisra kötve. Ezt a műveletet megismétled mindhárom kismegszakítóval és így lesz egy képed arról, hogy mely fogyasztó/melyik konnektor/melyik lámpa mely körön van.
    Érdemes rajzolni.
    A nagy és sokat működő fogyasztókat érdemes külön fázisra tenni: elektromos sütő, bojler, főzőlap, klíma. A vízforraló, hajszárító, régi porszívó, vasaló stb is nagy fogyasztók, de viszonylag ritkán vannak bekapcsolva. Annyi fázisod nincs, hogy minden külön legyen, de észszerű csoportosításukkal 3 x 16 nak elégnek kell lenni.
    Ha elektromos autót is tervezel otthon tölteni, akkor már kevés lesz a 3 x 16 A, mert az autótöltés önmagában el tud vinni rengeteg áramot, a töltő gyorsaságától függően. Ha beindul mellette egy-két nagyobb fogyasztó, akkor annak már nem jutna elég áram.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák