Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • insight

    aktív tag

    HELP!

    kicseréltem egy régi fürdőszobai fali ventilátort egy újra. A régi már akkor sem működött, mikor 2 éve beköltöztünk, így nem tudok a múltjáról semmit. Az új venti a régihez hasonlóan késleltetett kikapcsolással rendelkezik.

    Bekötöttem az N, L (folyamatos fázis) LS (kapcsolóval vezérelt fázis) vezetékeket a megfelelő helyekre, de a következő történik:
    - amikor bekapcsolom a megszakítót, kb 20 percig folyamatosan megy a ventilátor, tökmindegy, hogy hogy áll a fali kapcsoló. A 20 perc letelte után kikapcsol és többet nem lehet bekapcsolni. A fali kapcsoló ki-be kapcsolása esetén világít a LED a ventin, ami (helyesen) azt hivatott jelezni, hogy épp üzemel - innen tudom, hogy a kapcsolóval vezérelt fázis is jól működik, és persze előtte fázisceruzával is ellenőriztem.

    - Ha lekapcsolom a megszakítót pár másodpercre, nem történik semmi, de ha 1-2 órára lenyomom és fel, akkor újra beindul a venti 20 percre.

    Mi lehet a baj? Esetleg gyárilag hibás a venti?

    [ Szerkesztve ]

    aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / 944 '86 / Wrangler '97 / A3 e-tron '15 / Scott e-bike

Új hozzászólás Aktív témák