Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    Van egy régóta húzódó problémám: áramszünet után amikor visszajön az áram, az egyik fázisom úgy 5 alkalomból kétszer lemegy. Hol a villanyóránál levő 25A-es kismegszakító szólal meg, hol a házban levő (van a saját elosztómban is egy 3P fő megszakító).

    Elkezdtem ma tesztelgetni végre, és behatároltam a problémát egy körre. Ezen a körön a dolgozó+háló+gyerekszoba+nappali konnektorai vannak. Arra gyanakszom, hogy mivel dugig vannak pakolva ezek a konnektorok kapcsolóüzemű tápokkal (PC-k, monitorok, TV, stb..) ez okozhatja a problémát. Jó helyen tapogatózóm?

    Egyébként ezen a körön egy 16A-es C kismegszakító van, de ha minden használatban van, akkor sem lehet 7-8A-nél nagyobb terhelés, de ez is egy olyan worts case amilyen soha nem volt még, mert az kell hozzá, hogy az összes CPU/GPU 100%-on pörögjön a PC-kben + menjen a TV, hangrendszer meg minden cullang.

    Amit még nem értek: a kör saját 16A-es megszakítója soha nem szólal meg, mindig csak a "fő" 25A-es, vagy a villanyóránál levő 25A-es. Mindegyik C-s egyébként.

    Hirtelen keresgélés után egy ilyen eszközt néztem ki:

    https://www.meanwell.eu/webapp/product/search.aspx?prod=ICL-28L

    Ez jó megoldás lehet a problémára, vagy más irányba induljak?

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák