Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz vadasz70 #50112 üzenetére

    "Megkérdezem újra bár megkérdeztem már egy párszor de még nem kaptam konkrét választ [..]"
    Aminek az az oka, hogy erre még a helyszín és az eszközök tökéletes ismerete mellet sem feltétlenül lehet egyértelmű választ adni. Ez pedig nem azért van, mert szeretünk rébuszokban beszélni, hanem mert nem véletlenül nem találsz hatótáv-beállításokat egyetlen router menüjében sem (az ACK időalapú limitálása más lapra tartozik). Konkrét típussal sem mész sokra, mert egyrészt a teljesítmény- (EIRP-) határ minden eszközre vonatkozik, másrészt annak egyoldalú növelése nem fordítható le egy az egyben hatótáv növekedésre, főleg úgy, hogy a klienseken semmi nem változik. Ugyanez vonatkozik az antennákra is.
    El kell fogadnod, hogy arra nincs se módszer, se eszköz, hogy te minden egyéb körülménytől függetlenül legalább 50 méterrel megnöveld a hatótávot. Egyszerűen nincs, mégpedig azért, mert a hatótáv egy túlságosan is soktényezős változó, és a tényezők jó részét nem tudod kiejteni vagy leegyszerűsíteni. Vannak olyan esetek, amikor erre nem is létezik wifi-s megoldás (pl. extrém vastag falak, utcaszint alatti / pincébe telepített router, nagyon gyenge képességű kézi kliens eszköz, meg egy csomó más lehetőség).
    Kültéri fix telepítésnél, megfelelő antennákkal és közvetlen rálátással a wifi csodákra képes (ráadásul ez az eset elég könnyen számítható és modellezhető), ezek bármelyikének hiányában viszont az eredmény kérdéses, és földi halandó számára az is marad.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák