Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • td

    senior tag

    tkesy: azt a DVD-t már mondtam mitykunak, alapból ennyi (MM), szóval átverés az ''akció''.

    perljel: igen, olvastam róla, és pont pénteken, hogy hazavittem az 56-os forradalomról szóló könyvét, este néztem a HírTV-t, és pont szóba került Irwing egy műsorban (Bácskai kapcsán, aki azt állítja, azért lett besúgó, mert antiszemitizmust vélt felfedezni a forradalom alatt), illetve ez a könyve. Az mondjuk elég különös, hogy a magyar verziót 2003-ban adták ki... Na szóval, néztem azon a letöltő oldalon, hogy ''antiszemitizmus '56-ban'', amit furcsának is találtam, ezért gondoltam, hazaviszem a könyvet, beleolvasok. S bizony, vannak benne ilyen utalások, bár nem sokat olvastam el, kb. 20-30 oldalt, innen-onnan. Eddig explicit kijelentéssel nem találkoztam, valszeg burkoltan lehet benne a véleménye végig. Majd mindjárt idézek is egy ilyen szakaszt. (Apró érdekesség, hogy az egyik riporter, Vajda István, egy olyan zöld Opel Kadettal járt, ami Rommel seregéhez tartozott - még a matrica is rajta volt: ''Hadseregszolgálati raktár, Benghazi'')

    Szóval Irwinget már nem ismerik el történészként, ill. szélsőjobbosnak tartják. Ennek ellenére, amit a Hitler's War-ban olvastam, az nekem teljesen objektívnek tűnt (az is max. 30-40 oldalnyi volt) - egyszerűen sorolja az eseményeket, időrendben. Nem hiszem, hogy azzal a könyvvel bármi gond lenne, de javítson ki valaki, ha tévedtem.

    Más. Megint szóba került a háború a Dunakorzó c. műsorban. Egy idős katona beszélte el élményeit. A ruszkik, amikor elkezdtek benyomulni BP-re, mondta, hogy milyen egy állat banda volt, leginkább az első hullám. Telenyomták őket vodkával, aztán menjenek. Másképp ugyanis képetlenek voltak bevenni a Várat és a Citadellát. Amúgy meg látott egy csomó halott embert a budai Duna-parton fekve, vödrökkel. A ruszki mesterlövészek mindenkire lőttek, aki mozgott, pedig ezek az emberek csak vízért mentek le...

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

Új hozzászólás Aktív témák