Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Perjel

    tag

    válasz deedee #1040 üzenetére

    Mondjuk az érdekesség, hogy a németeket elítélték a korlátlan tengeralattjáró háború miatt (pl. Dönitzet ezért csukták le Nürnberg után, mert a kereskedelmi hajók elsüllyesztése háborús bűn), közben meg az USA szintén korlátlan tengeralattjáró háborút folytatott Japán ellen. Vagy elítéltek német tiszteket szövetséges hadifoglyok kivégzéséért, pedig hát az amerikai, angol, kanadai katonák is többször lemészároltak német hadifoglyokat (vagy csak nem fogadták el a megadást, filmekben is voltak ilyen jelenetek, szóval nem is szégyellik különösebben), persze ilyesmi minden háborúban előfordul... (na és persze ott van a német városok terrorbombázása, Hamburg, Drezda stb... az nem volt háborús bűn, de győzteseket nem szoktak elítélni háborús bűnökért :) )
    De egyébként az amcsik a többiekhez képest még ''jófiúk'' voltak tényleg, SZVSZ.
    Persze ott van Hirosima meg Nagaszaki, de amúgy nem volt jellemző rájuk a felesleges kegyetlenkedés, és viszonylag fegyelmezettek is voltak, a megtorlásként falvakat kiirtó németekhez vagy a fosztogató és erőszakoskodó oroszokhoz képest. Mondjuk ők egy virágzó országból jöttek, a családjuk biztonságban volt minden ellenséges hadsereg vagy bombázás ellen, így érthető.
    (Vagy pl. egy orosz katona ha nőt akart, akkor meg kellett erőszakolnia, az amcsi csak adott neki egy tábla csokit, vagy egy doboz cigit és már jött is... partizánokkal sem kellett harcolniuk, vietnámban már ők is megtették, hogy bepöccentek és lemészároltak egy-egy falut)

Új hozzászólás Aktív témák