Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Petersson #1443 üzenetére

    A Magic nem berendezés, hanem egy szervezet neve! Hasonlóan Bletchly Park-hoz (fedőnevén Ultra).

    Az atombomba titkát nem kapta meg sohasem hivatalos úton a Szovjetúnió! Naiv fizikusokból szervezett kémhálózat útján kapták meg. Urániumot meg semennyit.

    A Pearl Harbour elleni támadásnak a terve is elegendő lett volna háborús indoknak. Viszont amennyiben a megfejtett üzeneteket eljuttatják a nemzetközi szervezetekhez, akkor leleplezték volna, hogy feltörték a kódot! Ezzel egy hadititkot adtak volna ki, ami azt jelentette volna, hogy egy igen komoly stratégiai előnyről önszántukból lemondtak volna. Ezután ugyanis a japánok biztosan megváltoztatták volna a kódrendszert, aminek feltörését kezdhették volna előlről az amerikaiak. Mindez az áldozatok számának jelentős növekedését, a háború elhúzódását okozta volna!

    Lehet elfelejted, megkockáztatom soha nem is tudtad, hogy az információ birtoklása hosszú ideje a győzelem egyik legfontosabb tényezője!!!

    A II.vh kitörését nem lehetett volna megakadályozni azzal, hogy meghiúsítják a Nyugat-Európa illetve Pearl Harbour elleni támadást. Erről nem a szövetségesek döntöttek, hanem a támadások megindítói!

    Megakadályozni úgy lehetett volna, hogy a franciák a rendelkezésükre álló kb 100 hadosztályból 1-2-t bevetettek volna a Rajna-vidéket remilitarizáló német zászlóaljak ellen, illetve nem működnek közre Csehszlovákia feldarabolásában. (Hitler ugyanis félt a csehszlovák hadseregtől, és a határmenti csehszlovák erődrendszertől, mivel akkoriban a csehszlovák hadsereg felszerelés tekintetében jobb volt a német haderőktől, létszámban pedig hasonló. Nem véletlenül vettek át több csehszlovák fegyvert a német haderők és használtak nagy mennyiségben Franciaország és a Szovjetúnió megtámadása során!) Ezekkel a tetteikkel az akkori brit és francia politikusok csak tovább növelték Hitler népszerűségét, hatalmát. Ha időben léptek volna Hitler nagyon hamar megbukott volna! Ezt látta Churchill már 1934-ben. Az akkori brit politikusok viszont nem hittek neki, ezzel tevékenyen hozzájárultak a II. vh kitöréséhez. A franciákról már ne is beszéljünk.

    Nagy-Britanniát pedig igenis meg tudták volna szállni a németek, hogyha következetesen kitartottak volna a RAF elpusztítása mellett. Kb. 3-4 napra voltak tőle, amikor átálltak London bombázására. Ha a RAF megsemmisült volna, akkor légideszant hadművelettel biztosíthatták volna a szükséges időre a Csatornát. A légifölény birtokában sakkban tarthattá volna a Home Fleet-et is. A Brit-szigeteken ugyanis semmiféle nehézfegyver nem volt, puskákat is az amerikaiaktól kellett kérniük!!!

    Az hiányzik még, hog Földi Pál és Kurt Reider könyveire hivatkozz. A szakmaiságtól igen távol állnak, leginkább csak összeesküvés-elméleteket tudnak gyártani. A történések hátteréről lazán megfeledkeznek. A jelek szerint az általad belinkelt oldalon is (ennek kifejtését lásd a hsz elején).

    Ránézve a lapra eléggé anarchista jellege van!

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák