Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz mityku #3941 üzenetére

    Érdekes. Sajnos megint nem azokat bünteti a jog, akiket kellett volna. És mivel az új norvég rendeletek közvetlenül nem öltek embereket, így nem is minősülhet emberellenes bűncselekménynek... (ami Strassburg ide, vagy oda, sosem évül el, egyezményes jog). Kell(ene) egy jó ügyvéd, aki kiharcolná, hogy ezek a norvég tettek közvetve bizony emberéleteket követeltek!
    Fogadjunk, ha az USA-ban történt volna, már régen el lenne sikálva a téma a sértettek javára. Abban az országban, ahol pert lehet nyerni olyan abszurditással, hogy egy műszaki eszközön nincs cimke, "Baromarcú, macskát ne dugj a mikróba szárítani!"...

    Egyébként amiket tettek ezekkel a gyerekekkel, az csont nélkül a bűncselekmény kategóriája! Meg sajnos lassan jogi maszlag...

    De eme "fasizmus" nemcsak Norvégiában volt "divat" akkoriban (1940-es évek második felétől az 50-es évek végéig), hanem végigsöpört szerte a Földön.

    Kérdés: Honnan lehetett tudni, hogy az illető Lebensborn volt? Olyan személyit kapott, vagy tetoválva volt (munkafelvételin kissé abszurd lenne, ha levetkőztetnék a leendő munkavállalót)? Hogy tudta meg azt valaki, hogy aki vele szemben állt, az Lebensborn-gyerek?
    Mi alapján diszkrimináltak?
    (Csak azért érdekes, mert ha vannak tárgyi bizonyítékok, azokat fel lehet használni a bíróságon. Ha meg nincsenek csak verbális, akkor meg fennáll az a kérdés, hogy miért nem költözött olyan helyre, ahol nem ismerték?)

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák