Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyantusz

    tag

    válasz #65675776 #3995 üzenetére

    Megvót, mint írtam. Két Flakvierling-re való 20 mm-es és két 15-ös/járgány.
    A P-47-tel felvértezett századok kapták mindíg a "különösen kemény" célpontok leküzdését. Felszállt kb. egy osztály (négy-öt század - jó esetben 48-60 db gép), "félmásodikon" belopóztak a célterület köré, csaliszázad felemelkedett 3-4 ezerre, ütegek beindultak, a másik 2-3-4 század meg elvégezte a piszkos melót. 2-4 gépes rohamokban, nagyjából az otthon megbeszélt formációkkal kezdtek, aztán ahogy alakult. Ha nem volt ellenrepülő, a csalik "zubók" módjára magasból rácsaptak a célokra (a "Jug" ugye kicsit jól gyorsul zuhanva, jó nehéz dög volt). Oszt irány haza. Pár óra múlva pedig egy fotófelderítő P-38 áthegesztett a célterület felett 6-8 ezer m-en. Ha volt aktivitás, másnap újrakezdődött a "buli".
    Ráadásul egy szétpusztított 1000 tonnás acéltömeget teljesen kellemes utána javításra "elmozgatni". Gyak. lehetetlen, helyben kellene kijavítani, ami harci körülmények között nem lehetséges. Magyarán "egyszerhasználatos" eszközökől beszélünk. Racionalitása nulla.
    Majdhogynem a Tiger B-k is azok voltak, de az alvázukra épített Jagdtiger-ek mindenképpen. Gyakorta lerakták egy fő csomópontra és a 6 fős személyzet addig ütötte a vasat, amíg volt skuló. Aztán meg "fehérzászló fenn a kézben", vagy eliszkoltak, ha tudtak. Igazoltan 88 db készült belőle (egész értelmes cikk).

    [ Szerkesztve ]

    Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)

Új hozzászólás Aktív témák