Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz atesss #2014 üzenetére

    Pár napja még nem tudtam válaszolni, de ma este lecseréltem a NAS-omban a 300W-os Delta tápomat egy ilyen paneltápra + brickre. A NAS ugyan nem Brazos, hanem Intel D525 alapú, de a fogyasztása 1-2W eltéréssel ugyanaz, így jó közelítést adhat. A NAS-omban 1db 2.5-ös noti vinyó van rendszervinyóként és 7 db (igen, nem elírás) 3.5-ös samsung green vinyók adattárként (1.5TB és 2TB-osak). Az alábbi fogyasztásokat mértem a konnektornál:

    "Normál szerver" módban (torrentezés, mail, web szerver, stb., amihez a nagy adattár nem kell) 32-34W a terheléstől függően. "Médiaszerver" módban amikor az összes vinyó pörög és terhelve van, akkor pedig 59W. Ezek az adatok 13W ill. 11W-al jobbak, mint amit a 300W-os (elvileg 80+-os) delta tápommal mértem.

    A szerverben egyébként van 1db 8cm-es és 2db 14cm-es ultra halk ház venti is, amik egyenként 3W-ot esznek. Egy kis konfigban nyilván elég 1db venti is, így 6W még nyugodtan leszámolható.

    Hétvégén megjön a brazos konfigom is, hasonló táppal, majd azt is lemérem. A mai mérések alapján 25-26W körülre várom a fogyasztását egy 2.5-ös vinyóval és egy 8cm-es venti-vel.

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák