Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DoItYourself

    addikt

    Sziasztok,

    Radeon tulaj lettem, vettem egy Biostar 6600 XT EVO-t, egyenesen egy bányából. Ritka állatfaj, nem sok teszt van róla a neten. Ez már a javított "EVO" verzió, aminek rendes vékonylamellás hűtése van + backplate, ellentétben az első verzióval, amire még préselt alu bordát szereltek, nem is hűtött rendesen.

    Úgy tűnik gyári BIOS van rajta, mert az órajelek amiket láttam terhelés közben, megegyeznek a gyári ajánlással: 2600 Mhz GPU boost, a memóriák ~2000 MHz-en jártak, amikor az Adrenalin driverben a Stress test-et futtattam. Illetve 95 W fogyasztást is mutatott a driver, ez nem tudom mennyire vehető komolyan.

    A ventik gyári vezérlése hasonló, mint Genji kártyáján, félpasszív üzemmód, ha kap terhelést gyorsan feltekeri a ventiket 100%-ra, ami ~3600 RPM-et és erős zajt jelent.
    A Radeon driverben sikerült már kicsit hangolnom, kikapcsoltam a zero RPM-et, 30% a minimum, amit be tudtam állítani a ventiknek, ez kb. 2000/perc fordulatot jelent, terhelésre 45% (~2600), így 62 fokos volt a GPU, középen 82 °C.
    Olvastam, hogy az MPT-vel lehet a minimum venti fordulatot átállítani.
    Jól értem az MPT használatát, hogy először le kell menteni a kártya BIOS-át GPU-Z-vel, majd betölteni az MPT-be, ott módosítani, és az a registry-be írja vissza?

    Köszi a válaszokat.
    DIY

    Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Új hozzászólás Aktív témák