Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csubuka

    addikt

    válasz scott_free #28021 üzenetére

    A kisebb fogyasztás, akár minimális teljesítmény csökkenéssel (kis alulfesz és underclock) vagy teljesítmény csökkenés nélkül (sima alulfeszelés). Főképp hőmérséklet/hang mániásoknak kell ez, azért a fókacsemeték nem emiatt fognak többet vagy kevesebbet élni :D

    Elvi síkon amúgy az alacsonyabb hőmérséklet azt jelentené, hogy a könyezeti hőmérséklet és a maximális hőmérséklet között kisebb a különbség így kevésbé lesznek a forrasztások igénybevéve a felmelegedés-lehűlések alatt... De amúgy érzésre amennyi a hasznos élettartama (amíg van értelme egyáltalán használni és nem totál gyengus lesz) egy GPU-nak azalatt normális használattal ez nem számíthatna nagyon pár fok különbség. De elvi szinten persze segítené az élettartamot az alacsonyabb hőmérséklet.

    De pl. ha nem szreted a hangos ventilátor hangot, akkor a hőmérséklet megtartását alulfeszelésnél kisebb ventilátor fordulattal, ezáltal kisebb hanghatással érheted el. Ha ugyanolyan hőmérsékleten, de halkabb ventit célozva használod, akkor semmi nem lesz az élettartammal még elméleti szinten sem. Ha ugyanolyan ventihangot célzol, alulfeszelsz és cserébe alacsonyabb hőmérsékleten üzemelsz, akkor elvi síkon lehet, hogy hosszabb élető lenne a kártya, csak kérdés, hogy van-e bármi jelentősége annak.

    (#28020) tankraid: A Nitro kiadásokon nincs egy fizikai (vagy szoftveres, mittudomén) kapcsoló a tuning meg a gyári BIOS-nak?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák