Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shabbarulez

    őstag

    válasz Latency #1868 üzenetére

    Asztali gépekből biztos sok kellene hogy mondjuk 80 db 4 Mbps-es MPEG-2-es streamet akarnál párhuzamosan dekódolni, de ha célchippel oldod meg ugyanezt akkor már nem kell olyan sok hely, meg hatalmas fogyasztás. Ilyen chip meg létezik, igaz kábeltv-s célokra készült, így fogalmam nincs hogy lehet műhódas használatra csatasorba állítani. Viszont tavaly ősszel amikor kijötte a Broadlogic TeraPIX chipje, még igen drága volt 300 dollár körül, így csak elég drága media gateway-t lehetett volna belőle építeni, ami egy premium kategóriás STB árával vetekedne. Azóta viszont több nagy amerikai kábeltv szolgáltató invesztált pénz Broadlogicba a fejlesztések felgyorsítása érdekében, nem lepődnék meg azon ha még az idén kijönne egy TeraPIX2 sokkal olcsób árszint mellet, olyan tulajdonságokkal amivel költséghatékonyan beépíthető MDU-kba mint analóg gateway.

    Amcsiban erre a kábelszolgáltatóknak frekvencia gazdálkodási okokból lenne szükségük. Az analóg túl sok helyet zabál egy a coax frekijén, miközben anyagilag egyre kevesebbet ér a szolgáltatóknak. Ezért nekik hasznos lenne egy eszköz amit a háztömbökbe telepített MDU-kban megoldaná a 80 SD DTV dekódolását és analóggá visszalakítását. Így a coaxon csak tized akkora sávszélt kellene az analóg tartalomra pocsékoni és a felszabaduló 90%-ny 450 Mhz széles sávot lehetne további DTV csatornákra, akár HD-ra vagy VoD tartalmakra fordítani, márpedig a szolgáltatók elsődlegesen ezektől várják a többlet bevételeket, így ezek kiemelten fontosak számukra.

    Broadlogic, Cable’s Secret Weapon [link]
    BROADLOGIC TeraPIX [link]

    Hogy ez mennyire lenne átültethető műhódas rendszerre az passz, de működési el elég hasonló. Viszont 5 nagyon olcsó low budget STB ára szerintem még mindig olcsóbb lenne mint egy ilyen analóg gateway eszköz, persze a következő olcsóbb verzó esetén ez már változhat. A kábelesek is pont azért gondolkodnak MDU-ba ültethető gatewayen, mert akkor a költség egy háztömbre vonatkozna és az ott analóg előfizetést rendelők között oszlana szét, ami több háztartás, több tv-je esetén már gazdaságos kialakítást hozhatna. Diginél ahol egyedi kapcsolódás van, ráadásul igen olcsó eszközökből építkeznek, jelenleg ezt nem igazán lehetne gazdaságosan kihozni.

Új hozzászólás Aktív témák