- Ilyen lesz a CMF Phone 1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A hátsó raktárból érkezhet a Galaxy S24 FE főkamerája
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az Apple is mesterséges intelligenciával turbózza fel a teljes kínálatot
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
A hátsó raktárból érkezhet a Galaxy S24 FE főkamerája
ma A Samsung nem gondolja újra a kamerarendszert és bejáratott alapokra építkezhet.
-
Destiny 2: The Final Shape - Mi vár ránk a jövőben?
gp A készítők egy rövid videóban beszéltek a rövid- és hosszútávú terveikről.
-
Csinált valamit a Nokia: megváltoznak a telefonhívások
it Végrehajtotta a világ első „magával ragadó” telefonhívását a Nokia vezérigazgatója. 3D-s hangélményt ígér.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reno7
senior tag
Hogyan kell olyan állagú panírt csinálni mint ami a KFC-s csirkemelleken van? Arra gondolok hogy rendesen rátapad a húsra, és másnap is puha marad ha felmelegítem.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
supercow
őstag
Úgy tűnik hogy a panírhoz sütőport kevernek, attól lesz olyan ropogós.. A tapadást úgy éri el, hogy nedves panírt csinálnak nem "hagyományosat". Pl itt van erről szó
http://cooking.stackexchange.com/questions/5764/how-to-make-extra-crispy-and-crunchy-breading-like-kfcIn nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
andy83
aktív tag
Hétvégén haverokkal bográcsban csináltunk chilis babot, és az egyikük felvetette, hogy tegyünk bele egy kis fahéjat, mert vkitől hallotta, hogy úgy még finomabb. És tényleg finom volt úgy!
Ti próbáltátok már így?facebook.com/SzeretekMozizni
-
mormota
senior tag
addig ok, hogy tegyünk bele, na de mennyi az annyi?
fél kiló húshoz egy mokkáskanállal?Illusztrálok, tehát vagyok
-
Reno7
senior tag
válasz supercow #2152 üzenetére
Nah, ez a sütőporos ötlet nekem nem vált be, nem érzem ropogósabbnak, cserébe pedig nehezebben sü át a panír, és valahogy nem is olyan csípős mint nélküle. A nedves panírt meg 2 tojás+200ml tejjel próbáltam, még korábban ezt ajánlották, de eléggé szétmálós...
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Impressa
őstag
válasz mormota #2156 üzenetére
Én azt mondom mehet bele, max. csapott mokkáskanállal. Persze ez attól is függ, h mennyire bírja a gyomrod.
andy83 mi sem bántuk meg kb. 5-6 éve bográcsoztunk, és akkor jött az ötlet, h még mit lehetne beletenni, ami megfér a többi fűszer mellett.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
senior tag
Üdv.
A minap azon gondolkodtam, hogy alufóliát szabad-e használni ilyen szendvics sütőben, mint pl EZ? Egyelőre nem mertem kipróbálni. Pékségben láttam, hogy sütőpapírt használnak, hogy ne kelljen takarítani, nekem alufólia jutott az eszembe, mert sütőpapír nincs itthon. Szerintetek?
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
Arlekim
aktív tag
válasz teppik_amon #2161 üzenetére
Az alufólia hőtükör, a megégéstől védik vele az ételt, vagy csomagolásra használják.
Ha ez ilyen panini-szerű sütő, akkor elég kicsit bevajazni a felületét, és úgy nem ég rá semmi.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
Vakegérke
veterán
Üdvözletem a topiclakóknak.
Vettem egy kiló zöldpaprikát. Fele édes, fele bogyiszlói. Lecsónak szánom, ezzel kapcsolatos a kérdésem.
Ha teszek hozzájuk még két ilyen erős paprikát, nem égeti szét a számat?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
brownus
veterán
-
Archanon
őstag
válasz Vakegérke #2163 üzenetére
Én először megfőzném a két paprika nélkül az egészet, aztán ha nem elég csípős, óvatosan adagolnék nyersen, vékony szeletekre vágva 1-1 karikát az aktuális adag lecsóba. Nyilván nyelv/gyomorfüggő ki mennyire bírja az erőset, elég szubjektív... Bogyiszlóinak önmagában bőven elégnek kéne lennie, egy jó lecsónál amúgy sem feltétel a csípősség, pláne a túlzott.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Vakegérke
veterán
-
8th
addikt
Jól bevált sós palacsintatészta receptje nincs véletlenül valakinek kéznél? Szereztem hagyományos régi fajta lemez palacsinta sütőt és ki szeretném próbálni.
"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
-
8th
addikt
válasz mormota #2168 üzenetére
Végül felcsörgettem anyámat. Azt mondja verjek fel három tojást borítsam meg jó bő fél liter bubis vízzel nem baj ha kicsit több és apránként kezdjem el belekeveri a lisztet. Először híg volt. Tettem még hozzá lisztet akkor már sűrű. Raktam még hozzá egy kis vizet megint híg lett. Na ezt eljátszottam néhányszor mire jó lett az állaga. Bele az olaj összekutyulás és lehet sütni. Lemez sütővel gyorsan sül de még így is másfél órán át sütöttem és 27 darab lett (-1 az elő olajos lett nagyon), de még mindig van belőle néhány darab. Egyébként marha finom lett meg is lepődtem rajta, hogy méricskézés nélkül találomra milyen jól sikerült. Kakaóval és (házi) barack és meggy lekvárral nyomom. Ja és a sót kifelejtettem belőle.
[ Szerkesztve ]
"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
-
Archanon
őstag
Azért nem árt betartani, hogy ahogy növeled a víz és liszt mennyiségét, nagyjából arányosan a tojást is kell. Amúgy minél nagyobb a tojás aránya a többi összetevőhöz képest, annál jobb, könnyebben kezelhető tésztát kapsz. Fél kiló liszthez simán tennék 6-7 tojást.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
mormota
senior tag
olaj meg só kell a tésztába, cukrot szokott írni sok recept, azt alapból kihagyom, mert sütés közben letapad, oda tud égni.
egyébként semmi meglepő nincs ebben a módszerben, hiszem ugyanazt csinálod, mint ha a szárazba tennéd a folyékony összetevőket, csak itt nálad jobban lehet szabályozni a híg állagot.
tudom javasolni az instant kakaóporral való megtöltést, feltekerést, és megvárását annak, hogy megolvad benne a cucc...
illetve még a darált dió-lekvár (leginkább kajszi, de bármi jó), valamint a kristálycukor-facsart citromlé kombót.Illusztrálok, tehát vagyok
-
8th
addikt
válasz mormota #2171 üzenetére
Szoktam a házi sárgabarack lekvárra szórni egy kis darált diót és úgy tekerem fel csak most nem volt itthon dió. De a hagyományosabb kakaós, fahéjas, túrós palacsintából is kajakómáig bírom magam enni.
"Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
-
-
mormota
senior tag
technológia:
fasírtot már jóideje csak muffinformában sütök. nem kell hozzá olaj, morzsa, nagy tepsi, stb.
szilikonos formába beletömöm, a forma alá teszek egy nagy tepsit, mert az fix, hogy a sülés közben a lé az ki fog folyni a forma peremén túlra is.
variálható baconnel kibélelni, stb módszerekkel....ti ismeritek ezt a technikát?
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
mit javasoltok, mitől lesz majd a sült pulykanyak húsa olyan, hogy ránéz az ember sütés után, és az magától leesik?
az alap, hogy letakarva, zsírral alatta, plusz egy kis vízzel kezdem el sütni, miután befűszereztem
de ezeken kívül?
olvastam, hogy valami savasat kell mellé tenni, attól lesz finom (pl alma gerezd, mustáros pác, tejfölös fokhagymás pác, stb...)TI hogy készítitek?
Illusztrálok, tehát vagyok
-
psycroptic
őstag
Nincs valakinek valami bevált szalámi receptje -paprika nélküli- amit füstölési eljárással tartósítanak?
PSNID: Tomy83PS
-
fess
őstag
sziasztok
Ebben a receptben mitől lesz a sütőtök hígabb? A sült sütőtök elég pépes, egyáltalán nem leves, hogyan kellene még azt sütés után rotyogtatni is? -
mormota
senior tag
hát összenyomjuk villával... olyan az állaga, mint egy krumplipürének, talán kicsit levesesebb.... de pl lehet hozzá önteni egy kis pohár vizet, attól lesz leve, és lesz rotyogás alatta
de pl le is lehet turmixolni, attól homogén lesz, szintén krumplipüré állag, csak ekkor még el is keveredik alaposan a hozzátett dolgokkal (pl kis pohár víz)Illusztrálok, tehát vagyok
-
nagyúr
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Hol lehet minőségi, de mégsem csillagászati áron kapni falra szerelhető fűszertartót? Kinéztem ezt a Zevro-t, de nem írtak túl jókat róla. Olyan kéne ami mágneses, esetleg őrlős a vége, és többféle képpen lehet állítani, a szórás mennyiségét. Köszönöm!
-
Arlekim
aktív tag
válasz psycroptic #2178 üzenetére
Nagyon jól hangzik!
Mondjuk marhából aszalt paradicsommal, ami a füsttel, és a mellé evett fokhagymalekvárral barbecue mennyország lenne
Ez ugyan nem recept, de megihlettél.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
supercow
őstag
Egész csontozott pulyka próbálta már valaki?
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Szeretnék ajándékba venni egy ismerősömnek egy különlegesebb csokoládét. Sem a marcipánosat, sem az ilyen mézédes töltött csodákat nem szereti. Inkább a keserűbb, 60-70%-os kakaótartalmú étcsokikat kedveli.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen boltot ajánlotok, hol érdemes körbe nézni valami olyan különlegesség után, ami nem kapható minden utcasarkon, finom és ajándéknak is megfelel?
Köszi.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Egy napja pácban fürdő 1kg tarját akarok egyben sütni jénaiban. Szerintetek tegyek alá valamit? Vizet, vagy zsírt... Vagy enged a tarja annyi zsírt, hogy ne kapja le az alját?
Köszi a választ! -
#81556480
törölt tag
Van olyan oldal ahova beírom az alapanyagokat es kidobja mit lehet belole készíteni ?
-
mormota
senior tag
-
total90
veterán
Nem gondoltam volna, hogy itt van ilyen topik, de most jol jon
Szoval, eleg sokan leszunk karacsonykor es az itteni tagok nagy resze nemet es magyar porkoltet akar enni. Az nem is gond, csinaltam mar, nem tema... de milyen eloetel illik hozza?
Gondoltam valami libamajas cuccra, mert az magyaros, de nem is tudom. Szoval milyen magyaros eloetel illik hozza leginkabb?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz total90 #2194 üzenetére
Májpástétum amit előre meg tudsz csinálni és még az ízek is jobbak ha már minimum egy napos, és hozzá pirítós Amit akkor frissen kell csinálni hozzá.
Vagy mártogatósak zellerszárral vagy sárgarépával vagy uborkával
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
total90
veterán
válasz PindurAnna #2195 üzenetére
Uuu, majpastetomos cucc nagyon jo otlet
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
supercow
őstag
próbálnék egybesütött bôrös combot sütni. Láttam cba-ban olyan 5cm vastag, 25-30 cm átmérôjû combot, mint a rajzfilmben közepén a fehér csonttal.. Hogy süssem hogy omlós maradjon és ne száradjon ki? "Magyaros sültek" fûszersóval gondoltam, alufólia alatt jó sokáig, kisebb hôfokon?
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz supercow #2198 üzenetére
Fűszerezd be a húst, majd tedd a tepsit a tűzhelyre. egyen jó forró és tedd bele a húst, úgynevezett kérget szoktunk rá sütni mind a két oldalára. Ilyenkor az ízek benn maradnak
Majd a tepsit az előre melegített sütőbe tedd be de pici vizet önts alá és tegyél rá alufóliát. Majd lassú tűzön süsd jó sokáig.. és kb 150 fokon - gáz 3-as fokozatán kb. 50 percig szoktam - majd ha puha belül akkor vedd le róla a fóliát és magasabb lángon piruljon vagy grillen.Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
supercow
őstag
válasz PindurAnna #2199 üzenetére
Köszönöm a téli szünetben teszek egy próbát. Köretnek mi illik mellé?
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Raspberry Pi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Ilyen lesz a CMF Phone 1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen