Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    válasz Never79 #82821 üzenetére

    Férjemnek is ugyanez a problémája. Vért izzadva lead pár kilót, aztán 1 délutáni pizzázás röhögve bemutat neki.

    Azt nem tudom, hogy mit kellene tenned, de az biztos, hogy kis változtatással sok mindent lehet elérni. A cukor, édesség és üdítőital redukálása már sokat segít. Emellett a szénhidrát csökkentése is. (Kicsit úgy érzem, ez a téma amúgy is túl van misztifikálva.)

    3 évvel ezelőtt Low carbon voltam 1 éven keresztül. Semmi oka nem volt. Csak ki szerettem volna próbálni, hogyan reagál a szervezetem. Az egyik legjobb formám akkor volt. A súlycsökkenés mellett (2-3 kgt adtam le) egy csomó más jótékony hatása volt - a bélrendszerem szuperül működött. Se szorulás, se hasmenés, se puffadás nem volt. A bőröm, a hajam és a körmeim is egészségesebb lettek. Az egész közérzetem könnyedebb lett.

    Én csak a saját példámon tudom megmutatni, hogyan étkezek manapság. Évek óta tartom a súlyom, 1-2 kg eltéréssel. Alig eszek kenyeret és péksüteményt. Édesség nagyon ritkán, kis mennyiségben. Többnyire étcsokoládé vagy étcsokoládés keksz.
    Este 18 óra után nem eszek. Nyaralások alatt is igyekszem ezeket tartani, mert ha 2-3 napig nem így teszek, szaladnak fel a kilók.
    Reggelire sokszor zabkása, müzli vagy vmi joghurt sok maggal és gyümölccsel. Esetleg pirítós futás előtt.
    Sok zöldség, gyümölcs. A húst is szeretem, de abból is egyre kevesebbet eszek.
    Szinte mindent itthon főzök, sütök. Kész ételt irtó ritkán eszek.
    Sokat mozgok, ami nem csak sport. A kutyával 3x sétálok, ha tehetem. Háziállatot amúgy is mindenkinek ajánlok. Fittség miatt és érzelmi szempontból is.

    Egyébként mindenkinek a saját tenyere egy jó mértékegység. Kb. ami a tenyeredbe belefér, annyit lehet enni. A többi már sok.

    Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Új hozzászólás Aktív témák