Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madwe

    nagyúr

    válasz benfolds #163690 üzenetére

    Bocs, de te nem vagy normális, már ne is haragudj. S most lehet nyers leszek, de csak jószándék vezérel...

    Ha IR-es vagy (s gondolom nem dia 1 miatt, gondolom nem csak a tcg-d magas hanem a vldl szinted is) akkor márpedig te el vagy hízva belülről - olyankor lesz IRes az ember. Namármost az lehet, h a tzsd amúgy a bizonyos normák szerint jó, az nem jelent semmit, az h valaki elhízik, az egy védekezés a sok cukor ellen. Csakhogy genetikailag van egy határ, mindenkinél más, a zsírsejtjeinek függvénye, h mennyi, ami után több zsírt nem tud raktározni, ekkor elkezdi a májánéál tárolni (nafld, non alcoholic fatty liver disease) s emiatt kezdődnek az inzulin gondok - ez mint mondta, lehet h akár 20% körüli tzsnél történik már, van akinek 30 van akinek 40 s van akinek végtelen, soha nem lesz IRes cserébe akár 6000 kiló is lehetne.

    Ha IRes vagy, kövér vagy, ez sajnos tény. Belülről. S igenis, ha fontos az egészséged, teszel ellene, változtatsz, nem elfogadod. Az emberek egyre nagyobb része érintett, egyre jobban elfogadott, de rengeteg problémád lesz ebből.

    Ha nem is fogadod meg s nézel jobban utána, legalább fehér kenyeret ne egyél IResként, de leginkább semilyen kenyeret, amíg ezt nem rendezed, könyörgöm... ilyen esetben el kell fogadni, h a te szempontodból a cukor egy drog, te túltoltad, s nem tudsz lejönni róla, végső stádiumos drogfüggő vagy. Ne hagyd magad...

    s igen, régóta fogyaztanak kenyeret valóban, de ilyen élelembőség, ilyen túlságosan is feldolgozott, hozzáadott cukorral és zsírral széttolt szarokat soha nem fogyasztott az emberiség csak az elmúlt kb 50 évben, 2. Vh vége óta, amikor ez nagy szó volt mert elötte éhezett épp mindenki. S igenis ebben a széttolt helyzetben a magas GI-s szénhidrátokkal, a rossz zsírokkal vigyázni kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák