Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz tboy93 #28003 üzenetére

    Max 1 év.

    "A neves gyártók azt mondják ezzel kapcsolatban, hogy a legjobb minőségű szintetikus olajak megbontás után azonnal visszazárva még maximum egy évig felhasználhatóak, a félszintetikus olajak 9 – 10 hónapig, míg a gyengébb minőségű ásványi olajakat inkább csak maximum 6 hónapig érdemes használatba venni. Mindebből leszűrhető az is, hogy a motorba már betöltött olaj csak egy évig használható, még abban az esetben is le kell cserélni egy év után, ha az autót lényegében nem is használtuk ezen idő alatt.

    A motorolajok elhasználódását egyébként öregedésnek nevezzük, és a kenőanyagok egyik legnagyobb ellensége az oxidáció. Másik meghatározó tényező a üzemanyag elégése közben létrejövő savas gázok hatása, ami kémiai változásokat is okozhat, és ekkor kerülnek az olajba a különböző folyékony és szilárd szennyeződések is. A motorolajok cseréjét nem ajánlott kizárólag a megtett kilométer, vagy a szavatossági idő függvényében eszközölni, például az autó motorját erősebben igénybe vevő városi használat akár lényegesen korábbi cserét tehet indokolttá."

    Forrás.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák