Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Peter.70 #37251 üzenetére

    Hát, nem akarok semmiféle lehurrogó szöveget nyomatni, de csak röviden: 1) az akksi maga jó állapotú? (nem volt sokszor mélykisütve, lemerülve, túlhevítve, túlterhelve, stb); 2) A töltő az a tartós megbízható fajta, vagy csak simán olcsó?

    Ha az 1-es pontot kipipáljuk hogy OK, akkor a kettes pontra rámozdulva: Az én akksitöltőm 18 000 Ft volt. Most kb. 23 000 lenne. Valami oka csak van, hogy ennyibe kerül, a másik meg annyiba. És sok külföldi oldalon boncolgatták ezt már, meg tán itt is született egy logout cikk, amikből kiderül, hogy az igazán jó akksitöltők drágák, mert jól működnek, megbízhatóak, és minőségiek, míg az olcsók meg ...olcsók. Néha működnek, néha nem.
    Nekem a töltőm sosem csinált ilyen hibát, igaz, 8 lépéses processzorvezérelt modell, de normál állapotú akksit ugyanolyan szépen töltött fel, mint lemerültet, sőt, mélykisütésből is hozott fel már akksit, nem újszerűre, de egy autót eladásig még simán használtak vele. Ilyenkor szokott az jönni, hogy jó, jó, de nekem csak akksitöltés kell, rádugom, feltölti, aztán lehúzom. Na. Az esetek minimum felében ezt az olcsó töltők nem tudják, de akkor mi mást tudnak? Olcsók? :)
    Ismétlem, nem lehurrogás, csak megállapítás. Az emberek ezer dologgal vannak úgy, hogy mindegy, csak olcsó legyen, legyen az étel, ital, műszaki cikk, bármi. Persze vannak kényszerhelyzetek, nincs rá több, életmentés kell, de sajnos az a jellemzőbb, hogy az olcsó dolgok nem ugyanolyanok, mint a drága, de minőségi dolgok. És még aki megengedhetné magának hogy minőségi dolgot vegyen, az is ezen próbál spórolni. A drága dolog is lehet rossz, vagy hibás, de az olcsók közt a nem jó, a drágábbak közt meg a jó van túlsúlyban.

    Visszatérve a jelenségre, a sok olcsó CTEK-utánzat(Aldi/Lidl) töltőkről is olvastam rengeteget, hogy kis töltés után azonnal tele jelzést ad. A drága CTEK viszont még a nemrég leállított (pár perc, 1-2 óra) akksit is (ami elvileg csutkára van töltve a generátor által) még bőven tölt legalább egy órát, vagy többet. A régebben (hetek, hónapok) nem használt akksit pedig 5-10 órán át is tölti. Egyetlen egyszer nem fordult elő, hogy bekapcsolás után nem kezdett el tölteni. Bármikor megmérve, minden fázisban pont a részletes leírásának megfelelő feszültségekkel és áramokkal tölt. Épp amennyi szükséges.

    Tehát ebből kiindulva, szerintem az a töltő nem megfelelő. Illetve, meg kellene méri, hogy amikor tölt, akkor milyen feszültséggel/árammal, és amikor 20 másodperc után feltöltve jelzi, akkor valójában milyen feszültség és áramerősség van. Tölt-e tovább valamivel, vagy lekapcsol és kész?

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák