Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • >>>W!nman*

    tag

    Sziasztok!

    2 problémával foglalkozok párhuzamosan:
    Néhai alacsony alapjárati fordulatszám:
    Ha jól tudom, 750+/-10RPM lenne a kívánatos a D15Z6-nak, erre fel nekem néha ilyenem van:
    https://www.youtube.com/watch?v=adWaeM_81hU

    Ma kitakarítottam az IAC szelepet is (EGR+járatok előzőleg megvoltak, illetve lényegében új trafó, gyertyák, rotor, elosztó van a kocsiban) és ez lett:
    https://www.youtube.com/watch?v=B0wb3rLDDaA
    Takarítás óta csak pár perces megfigyelésem van, ami a videóval megegyező: hirtelen gázadásra szépen felpörög, de nagyon visszaejti a fordulatot (ez eddig is így volt), de most már lassan felkúszik a ~helyére a fordulatszám. Tehát: ez alapján segített ez a takarítás is, de még mindig nincs meg a fő ok. Tippek? Injektortisztításon töröm a fejem és még lambdaszondára gondolok. De láttam már olyan videót is, ahol a csávó 1996-os Accorddal szenvedte ezt végig és végül ECU para volt...

    Ilyen_volt_01
    Ilyen_volt_02
    Ilyen_lett_01

    ABS téma:
    A múltkori szenzor takarítás óta, netes túrás alapján rámértem a 2 szenzor ellenállására, mivel azt olvastam/láttam, hogy az 500 Ω és 2000 Ω közötti ellenállásérték a jó. Na most a jobb hátsóm(nincs rá hibakód) 991 Ω, a bal hátsóm(17-es hibakód) pedig 1100 Ω majd pár perces matatás után láttam hogy csökken... 1059 Ω-ig csökkent... (Multiméterben elem jó!)
    Viszont hasonló összevisszaság figyelhető meg a működésben is. Néha ég az ABS lámpa menet közben, néha nem. Volt már, hogy fékezés nélkül hallottam a motortérből, h kattognak a kis szelepek... Ez most szombaton volt és ez már kicsit megrémített. Azt hittem, h ABS csak és kizárólag akkor működik, ha a vezérlőegysége valamilyen input (pl. féklámpa test kapcsolója) alapján érzékeli, hogy a user éppen fékez...

    Szóval kinek mi a tippje? Ja igen, mérés közben mozgattam a kábelt a fékdobtól kezdve, végig a lengőkaron, de az ellenállás érték nem változott, tehát a szakadás is kizárható már. Marad a jeladó és/vagy a csapágy probléma?

    bal_mérése01
    bal_mérése02

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák