Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz joiner007 #70843 üzenetére

    (LF65) Time shift (lg-ül Live Playback) van, mint tisztáztuk. Ha elindítod, akkor folyamatosan vesz, de max két órát lehet visszamenni az időben (de eddig én még sosem jutottam - ezt a kézikönyve mondja). Lehet közben csatornát váltani, nem szól érte, váltás után értelemszerűen a másik csatornát veszi. A tévé kikapcsoláskor az addigi felvétel elveszik, de visszakapcsolás után automatikusan újrakezdi a pufferelést. Live playback alatt a felvétel gombot megnyomva az addigi felvételt el lehet menteni (beleértve a korábban pufferelt adást is, ha jól nézem.)

    (De time shift helyett én továbbra is biztonságosabbnak érzem a felvétel gombot. Ha megnyomom, akkor elkezdi venni azt, amit nézek: 30 perctől választhatok felvételi időtartamot kb. 3 óráig, vagy guide szerint a műsor végéig. A hosszt menet közben változtathatom, ha meggondolom magam. Ha elfeledkeznék a felvételről és csatornát váltanék, akkor figyelmeztet, hogy ne tegyem. Ha kikapcsolom a tévét, akkor vesz tovább. Ha előbb vége lesz a műsornak, akkor a felvétel megállítható és menthető. Felvétel közben ugyanúgy lehet nézni, mint time shiftnél, MR vagy egér erősen ajánlott...)

    Felvenni legalább 80 GB-os merevlemezre, vagy legalább 4GB-os pendrive-ra lehet. (Nem minden pendrive-ot szeret, de kis trükkel rá lehet venni, hogy arra is vegyen, ami nem tetszik neki - ilyenkor azért lehetnek anomáliák.) A time shift (Live Playback) a leírás szerint csak merevlemezzel megy. A beérkező bitfolyamot rögzíti, így egy felvétel helyfoglalása attól is függ, hogy milyen bitrátával jön az adás (csatornánként és szolgáltatóként változhat.) Nálam HD adás kb. 5GB/óra, az SD 1-1.5GB/óra körül lehet. Kezeli a partíciókat, nem formázza újra a lemezt, így elvileg a merevlemez más célra is használható (de itt is lehenek anomáliák). A felvételek maximális száma 600 (de arra már nem emlékszem, hogy partíciónként vagy összesen.) Felvételre több partíció is használható.

    Felvétel-visszajátszás tekintetében az alap dolgokat tudja (azaz lényegében nem tud többet, mint egy hagyományos PVR), más STB-knél megtalálható okos funkciókat (interneten keresztüli programozhatóság, sorozatfelvétel, stb.) nem tud (vagy én voltam figyelmetlen.)

    Analóg adást lehet felvenni, de nem érdemes... :) A felvétel közbeni más (élő tv-)műsor nézést kiveséztük, gyakorlatilag nem nagyon lehet.

    Amit még érdemes lehet megfontolni, hogy a kezelés kissé vontatott (megnyomom a stop gombot és 5 másodperc, mire megkérdezi, hogy leállítsa-e a felvételt), a felhasználói felület pedig elég körülményes (ami egy egérrel és billentyűzettel kiegészíthető eszköznél legalábbis meglepő). Ezt vásárlás előtt javasolt kipróbálni, hogy mennyire zavar. Médialejátszásnál, felvételek visszanézésénél MR vagy egér ajánlott (mert tekerni max 16-szorosan tud...)

    (#70836) Pumma, (#70839) Watt25 Annyiban messzemenően egyetértek, hogy vásárlás előtt tájékozódni kell, beleértve az összes apró betűs részt (nem csak tévénél, hanem sajnos mindennél és mindenhol). A gond az, hogy ez manapság egyre nehezebb. Ha maradunk az LG tévéknél, akkor azt látjuk, hogy az internetes felületek tele vannak hibákkal, a telefonos support vagy nem tudja a választ, vagy rosszul tudja, (esetleg tudja, de nem mondhatja meg), a termékhez kapott kezelési útmutató leginkább biztonsági és jogi szövegeket tartalmaz, a tényleges információ minimális (pl. megnevezi, hogy a távirányító gombjai milyen funkciókat takarnak, de nem magyarázza el magát a funkciókat), (számon kérhető) műszaki adatokat pedig gyakorlatilag nem tartalmaz. (A tévére telepített guide is tele van ilyen szövegekkel, hogy "területtől függően változhat", "amennyiben a készülék támogatja", stb.) A szoftvernél az LG is követi a korszellemet (vedd meg a hardvert (jelen esetben a tévét), és üzemeltesd, de az innentől az a vállalat infrastruktúrájának a része, az fut rajta, amit az vállalat jónak lát, azt csinál amit a vállalat jónak lát, neked semmi közöd hozzá.)

    [ Szerkesztve ]

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák