Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CellWalker

    junior tag

    válasz p2pp #92959 üzenetére

    "Esztergomból Dobogókő felé indulva rendszeresen átáll Orange Szlovákiára.
    Van arra állomás, de nem oda, nem arra van állítva."

    Igen. A kép viszonylag friss (eNB 1907, Kis-Strázsa, "Dorog AH" telephely) nagyjából a Sátorkőpusztai barlang irányából készült.
    Jól látható, hogy a tavaszi hálózatmodernizáció során felkerült új antennák (zöld keretben) nem egyenletesen, egymással 120°-os szöget bezáróan lettek telepítve, szinte pontosan a Dobogókői út irányában van egy kb. 160°-os 'luk', míg Dorog és Esztergom felé csak nagyjából 100°-ot zárnak be egymással, a Cellmapperen jól látható módon egymásba is csúsznak erre a szektorok.
    Alattuk, a pirossal keretezett antennák jól szemléltetik a szabályos 3 irányú telepítést.
    Hogy ez most hiba, vagy szándékos tervezés eredménye azt nem tudom, de sajnos Diósvölgy, Szarvashegy környékén is érezhetően rosszabb lett a lefedettség a "fejlesztés" óta. A B28 beltérben ugyan segít, de körömszakadtáig ragaszkodik a magasabb frekvenciákhoz, aztán amikor már abszolút nem megy neki, levált 2G-re, és csak később talál rá a B28-ra.

    A másik nagy probléma errefele a kapacitás, a határ közelsége miatt itt csak 10MHz lehet a B3, így gyakorlatilag egyetlen 20MHz-es sávunk sincs. CA-t nem tudó, vagy max 2CA-t kezelő eszközökből nem lehet értelmes sebességet elérni. A másik két nagy szolgáltató már üzemeltet 20MHz-es B7-et, gondolom nem véletlenül, remélem a Yettel is meglépi hamarosan, ahogy azt pl. Sopronban, vagy Rajkánál már elkezdték.
    Nem tudom, mennyire pusztába kiáltott szó ez itt, de hátha olvassa egy illetékes a Yetteltől. Ha igen, és esetleg tud is tenni valamit ennek érdekében, azt előre is köszönjük! :R

Új hozzászólás Aktív témák