Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yahagyma

    tag

    válasz bugizozi #10430 üzenetére

    Ez egy lengyel önttvas kazán, nekünk is ilyen van üzemben kb 12 éve lett szétszedve és újra összerakva. Azóta is jól üzemel, évente 2-szer kell takarítnai, főleg a pipákat, sztem elnyűhetetlen örök darab, maximálisan elégedett vagyok vele!

    Évekkel ezelőtt az alsó levegőszívó ajtóra raktam huzatszabályzót, de az öntöttvas ajtót lemezre kellett cserélni mert a honeywell fr 124 huzatszabályzó nem tudta megemelni olyan nehéz volt az öntöttvas, a képen látszik, hogy a könnyebb ajtó van fenn jelenleg is, de a honeywell huzatszabályzó sok sok éve nincs üzembe (helyette egy hőfokmérőt építettem be), semmi értelme nem volt és nem működött megfelelően, zárt és nyitott de semmi értelmét nem tapasztaltam, felső ajtón levegőbevezető rigli folyamatosan nyitva van, alsó pedig kb 1 cm-re, mikor leégett tűz vagy felmelegedett az indirekt tartály akkor lezárom azt csumi.


    A hátsó füstgázcsövön viszont van manuális huzatszabályzó, ezzel lehet valójában a huzatot rendesen állítani! nekem ez a tapasztalatom, kb 10 méter magas béleletlen tégla kéménynél.

    A lényeg, hogy felülről kell begyújtani a kazánba, így lefele ég a tűz és kevés a füst, mert a fagáz ég, nemnagyon füstöl, hanem égetek, a felső ajtón a levegőszívó rigli nyitva van folyamatosan, az alsó ajtót a légbeszívást kb 1 cm-re nyitva hagyni, a huzatot pedig a hátsó vízszintes füstgázszabályzóval manuálisan állítani, begyújtás után 5-10 perc múlva a középállás alatt van eggyel.



    Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...

Új hozzászólás Aktív témák