Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz Hi!King #4325 üzenetére

    Körülbelül úgy néz ki a dolog, hogy:
    - AI ad egyfajta előzetes beosztályozást. Kb. megmondja, hogy milyen problémát gondol, milyen valószínűséggel. Ezt egyébként alapból nem küldik el, de ha beleírod a kérésbe, akkor igen.
    - Aztán szakorvos megnézi és kiegészíti/felülbírálja a javaslatot. Indokolt esetben fel tud írni vényköteles készítményeket EESZT-ben.
    - Én például a fényallergiámra irattam fel így gyógyszert. Mivel a fényallergia egyébként elég nehezen elkülöníthető más dolgoktól, ezért a kórelőzményeket is megírtam. Így írtak fel rá antihisztamint, szteroidos kenőcsöt.
    - De elég gyakran végződik azzal a vizsgálat, hogy a kép és a leírás nem elégséges a diagnózis felállításához, fáradj be valakihez. Viszont a befáradást nem fedezi az AIPDerm.
    Ettől függetlenül iszonyat hasznosnak találtam eddig, mert egyrészt tök érdekes a technológia, másrészt meg a gyógyszerfelírást szerintem anyagilag is így volt a legkényelmesebb és legolcsóbb is egyben megúszni.

    Szóval összességében úgy mondanám, hogy ha valami nagyon specifikus dolog van, akkor arra jó eséllyel kapsz tanácsot, gyógyszert, kenőcsöt, bármit. De azért sajnos nagyon sok olyan bőrtünet van, amikor egyszerűen nem elég az elváltozás képe a diagnózishoz. Ilyenkor lehet csak extra pénzköltő kör lesz a számodra.
    Egyébként a COVID-járvány idején vezették be, eleinte ráadásul ingyenes volt.

    Például nekem erre a fényallergiára az AI mondott azért ötféle dolgot, mindet alacsony konfidencia mellett. De közte volt azért a polimorf fényexanthéma is.
    Egyébként vicces ez a dolog, mert már legalább egy évtizede kínoz, mégis nagyon sokáig tartott, mire egyértelművé vált a számomra, hogy a nap okozza, mert tipikusan 1-2 napos késleltetéssel jönnek elő a tünetek. Így mindig inkább a körül vadásztam, hogy mit ettem esetleg, amit nem szoktam. A másik meg, hogy legelőször ősszel, vagy tavasszal jött elő. De ha hosszú ujjú pólóban vagyok, akkor az nagyon hatékony védelmet ad.

    [ Szerkesztve ]

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák