Hirdetés

Aktív témák

  • floatr

    veterán

    válasz ntomka #36685 üzenetére

    Így alakult. Azért neked címeztem, mert ilyesmiről beszéltünk épp. Valami olyasmire számítottam, hogy "na ez már haladás", bár nekem mindegy h neked hogy tetszik :P

    (#36686) sheratan nekem ilyent valami elcseszett driver miatt csinált. Mostanában elég jól működik köszönhetően egy külsős fixnek, de lehet egy próbát tenni a unity2d-vel is. Ahogy nézem egész szépen alakul az is.

    (#36687) aag a gnome2 panel nem majmolás? A "gnome" vagy "kde" menü? Az ikonos asztal? A dokkok, screenlet-ek, taskbar, tray, a compiz, meg minden...? A dash, lencsék, indicatorok, windicatorok, meg ez a fél-dokk legalább egyedibb az eddigiektől. Most épp a global menü szúrja a szemed, amikor sokan már rég ezt használják?

    A béta feeling meg eddig is sajnálatos jellegzetessége volt az LTS-közi kiadásoknak. A mavericktől is a falra másztam az első hónapban, de most ahogy bepróbáltam a f15-öt, az sem volt egy pillanatra sem jobb. Sőt ott még most is olyanokkal kellett szórakozni, amit a bubi évekkel ezelőtt leküzdött.

    Valós választási lehetőséged meg ezernyi van. Amikor feature freeze lett, nem volt érdemi gnome3, azért nem került bele, az oneiric-ben viszont azt tippelem, hogy ott lesz a gs is. Amellett ott az xfce, ami simán átveszi a gnome2 helyét azzal a különbséggel, hogy egy p8400-as procival meg egy hd3470 gpuval a scrollozás nem fog akadozni. De lehet kde-t is használni, vagy puppy/hannah montana linuxot is ;)

    Ezek mind olyan érvek, amikkel semmit nem lehet magyarázni. Most éppen egy saját look&feel kialakításán dolgoznak, és biztosra veszem, hogy az elkövetkező években sokat fog Shuttleworth kilincselni kormányzati/oktatási felhasználási lehetőségeket keresve. Az h bloody stevie mit használ a krízis 5 alá, vagy a vörösszemes fotóbolthoz...

Aktív témák