Hirdetés

Aktív témák

  • QuippeR

    tag

    Kérdéseim lennének:
    1) Hogyan lehet elérni, hogy a bejelentkező képernyőnél kilistázza a felhasználókat? 7.10-es ubuntum van, átállítottam a bejelentkező képernyőt, sőt hozzáadtam az utolsó fülön a kívánt felhasználóneveket, de a lista üres, és be kell gépelnem a felhasználónevet is.
    2) Lehet-e valamilyen módon NTFS partíciókat buherálni? Az ubuntu maga ext3 partíción van, de a windows xp sp2 nélkül nem ismeri fel a 13X gigánál nagyobb vinyókat, szóval gondoltam ubuntu alól lehetne megváltoztatni az egyik windows partíciót, hogy kihasználjam a vinyót. (Egyébként van-e valami hátránya, ha egy NTFS partícióra mentek cuccokat ubuntu alól? Lassabb vagy sem?)
    3) Swap partíciót lehet-e telepítés után létrehozni? (Tipp: parted + mkswap-pel igen.) Telepítéskor gőzöm se volt, hogy mi ez, úgyhogy kihagytam. 1,5 giga RAM-om van, kell egyáltalán swap partíció?
    4) Grafikus grubot lehet-e telepíteni egyszerűen néhány klikkeléssel, kevés gépeléssel? (Ha csak sok gépészkedéssel megy, akkor nem érdekel, annyira nem fontos, és ilyen leírásokat én is találtam.)

    ui: Első linuxom, úgyhogy csak kíméletesen.

Aktív témák