Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    Tegnap este, pontosabban inkább ma már éjfél körül megint észrevettem hogy nem megy a net. Próbáltam modem restartot, de az sem változtatott semmin.
    Az volt hirtelen a fura hogy ha pingeltem a modem felületéről valamit akkor pingelődött(mondjuk a 60 ms es ping az azért durva volt, de ment), de ha gépen parancssorból pingeltem ugyanazt a szervert akkor nem érkezett válasz.
    Az feltűnt hogy a modem netes felületéről IPV6 os címet pingel(domain név alapján pingeltem) míg a számítógépes parancssorból IPV4 es címet akarna.
    Azt mondjuk nem mondtam hogy nekem a gépen win alól le van tiltva az IPV6(VPN nem ideálisan működik ha be van kapcsolva ezért letiltottam). Kíváncsiságból visszaengedélyeztem a gépen az IPV6ot és úgy már ment gépről parancssorból is a pingelés. Ha letiltottam újra az IPV6 ot akkor újra nem ment.
    Végül lefeküdtem és reggelre megjavult a dolog, csak fura hogy IPV4 mellett a gépen nem akart menni a net. Itt is a modemet lenne érdemes átrakatni IPV4re hogy az is azon kommunikáljon? Vagy másvalamivel érdemes próbálkozni ilyenkor?
    (gépen az IPV6 engedélyezésén kívűl persze)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák