Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • d.zsolt.hw

    újonc

    válasz mani8106 #128501 üzenetére

    Megtörtént, mobilnetről próbáltam, tehát másik hálózatról és megy a ping, kapok választ.
    Ez a gw 130-as végű ip cím, ez a Hitron router. Viszont ha ezt a routert áramtalanítom, akkor elvész a ping. Szerintem ez rendben van.

    A 129-es végű fix ip cím pingelhető a mobilnetről, akkor is ha a saját routerem áramtalanítom, kihúzom a hálózati kábelt.
    Ez az ami szerintem nem jó.

    Ha nálad fix ip cím van, húzd ki lszi a routeredből a hálózati kábelt és mobilnetről pingeld meg a fix ip címed, működik a ping? (Lehet várni kell egy percet.)
    Ha igen, akkor tévedek, a ping másképp működik mint én hittem.

    Ki tudnád próbálni lszi, vagy valaki akinél bridge mód + fix ip cím van?

    Legalább tudjuk hogy a ping -> fix ip címed -> válaszcsomag az, amire gondolok: ha van élő eszköz az ip címre, akkor visszajön a csomag, ha nincs, akkor elvész. Ha ez igaz, akkor mi áll a 129-es fix ip cím mögött, merthogy nem az én routerem az biztos.

    A DNS beállítás megtörténhetett, mert mobilnetről:
    Az nslookup x.x.x.129 mobilnetről visszaadja a catv....fixed.vodafone.hu értéket.
    Az nslookup x.x.x.130 mobilnetről visszaadja a catv....fixed.vodafone.hu értéket.
    Ugyanez DNS request timed out-ot ad vissza ha a saját routerről kapcsolódok, bármelyik beállítással (Static IP, Dynamic IP, Detect) és látszanak az ip címek az admin felületen rendben. Ekkor a Voda hálózatán a DNS szervert sem látom, persze a ping 8.8.8.8 sem megy.

    Magyarán én a 129-végű fix ip címmel nem vagyok hálózaton, sem WAN sem Voda, egyedül a gw (Hitron) van a WAN hálózaton. Ezért mondja a Voda hogy a Hitron routerrel nincs semmi baja... A WAN-on van a Hitron router, mert ha áramtalanítom akkor a ping elvész.

    Ugyanakkor létezik a 129-es ip cím mögött egy eszköz valahol a világban.
    Mindezt arra alapozom, hogy a ping miképp működik.
    Tévedek?

    A saját routeren narancssárgán világít az Internet LED: "The internet port is connected, but the internet is inaccessible"

    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák