Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Matthewsz #9999 üzenetére

    A kapcsolat onnan van hogy a Dédnagyapám nazarénus gyülekezet vezető volt, de később a család református lett (a házasság kötés miatt átkeresztelkedés történt), de a család egy része nazarénus maradt. Velük tartjuk a kapcsolatot, voltam is egy pár istentiszteleten.
    Én szinte csak pozitív dolgokat tudok mondani róluk (rólatok). Talán annyi hogy az én elpuhult hitemhez képest ti tényleg komolyan veszitek Isten, Jézust, Bibliát. (Pedig már engem is vak fanatizmussal vádolnak itt :) )
    Nekem legjobban az tetszik, hogy négyszólamú az énekes könyv és az egész gyülekezet olyan mint egy énekkar, mindenkinek megvan a maga szólama és azt gyönyörűen énekli. És az egész vasárnap Istenről és a gyülekezetről szól nem csak délelőtt másfél óra.

    Csemberlen:
    Az keresztségről eltér egy kicsit a történelmi egyházak és a kisegyházak véleménye. A reformátusok szerint a gyerek keresztség esetén a kisgyereket Isten szövetségébe ajánlja és a szülő és keresztszülő fogadalmat tesz, hogy e szerint neveli a gyereket. És csak később a konfirmáció alkalmával erősíti meg saját maga Isten felé az elkötelezetségét.
    Míg a kisegyházaknál a keresztség és a konfirmáció az egy és ugyan az, a keresztség alkalmával tesz fogadalmat hogy Istent követi és az egyház tagja lesz.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák