Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz gd5424 #1158 üzenetére

    A világ egy része ismerhető csak meg a tudomány által.
    Nehezen érthető meg másként pld, hogy miért van benne az alig pár hónapos gyermekemben a féltékenység, miért képes időnként szándékosan fizikai fájdalmat okozni a szüleinek, testvérének. Miért kell neki minden játék, mikor csak két keze van.....
    Mert ott a szívében az a bűn, ami minden ember életét végigkiséri. A mai világ nem szeret erről beszélni. Ezért degradálja le a vallást a tudatlanok vallásává, és nem foglalkozik azzal, hogy a keresztények töbsége nem a természeti törvények ismeretének hiányában, annak magyarázására lesz kereszténnyé.
    A gyülekezetemben a társadalom minden szelete szinte képviselve van. Nehogymár a tudatlanságra fogjuk....
    A Biiblia soha nem állította, hogy lapos a Föld, a középkor tudományos álláspontját próbálták a keresztény vallást kihasználó totális uralomra vágyók a maguk módján védeni.
    Ha nincs akkor vallás, akkor találnak más eszközt erre a feladatra..... mint pld manapság a tudományt :).... Ma az a civilizáció van hatalmon, akinél a tudomány csúcsra van járatva, pld a hadi tudományok, vagy gyógyszeripar, vagy energiaforrások kiaknázása tekintetében.
    Ezzel köphetnénk a tudományra, de mi ennel okosabbak vagyunk és látjuk a valódi okokat, és látjuk a tudomány eszköz voltát. Nem is ítéljük el a tudományt, hanem örülünk, mikor pld a hadiipar innovációja meg-megjelenik a civil életben :)
    A világban sok vallás van, ami azt jelenti, hogy az embernek van készsége elfogadni a materiális világon túl létező lelki/szellemi síkot. De mint ahogy egy gyermeknek a mesélt történet űj életre ébred, és száz gyermek 80 féle képpen meséli el később, így Isten kijelentése a szellemi síkon gyermek világ számára darabokra hullott. Ezért is kellett Jézusnak eljönnie, mert maga a zsidó nép sem értette Istent. Jöhettek a csodák, próféták, mind kevés volt. Magának Istennek kellett megjelenni ahhoz, hogy egyértelművé váljon minden.
    Az erkölcsnek pedig alapvető köze van ehhez. Az erkölcs önmagában semmit sem ér. Mert nagyon könnyen válik viszonylagossá. Az az erkölcsös, ami nekem jó.... Ezt látjuk is. Erkölcsös tett ma is pld kitenni a leánygyermeket, mert a fiú az igazi gyerek... erkölcsös tett ma csak segélyt adni az éhezőnek, mert ha technológiát kapna, akkor konkurenciává válna... erkölcsös tett ma megvédeni egy nép szabadságát, ha olajban gazdag földön lakik, és politikai kompromisszumokat kötni, ha csak alföldjei vannak...
    Erkölcsös az abortusz, mert miért legyen a gyerekemnek rossz, de valójában nekem lenne rosszabb...
    Az erkölcs viszonyítási alap nélkül nem ér semmit. De olyan viszonyítási alap sem ér semmit, ami olyan gyakran változnak, mint az adótörvényeink....
    Nos Isten egy állandó, abszolút, megkerülhetetlen viszonyítási pont....

    [Szerkesztve]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák