Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz pocokxx #18981 üzenetére

    A vallás és a tudomány nem véletlenül nem fér össze. A tudomány, ha nem tudja valamire a választ akkor elkezdi keresni. Elméleteket gyárt, találgat, mérlegel, megfontolja a dolgokat és végigveszi a lehetséges válaszokat. Az elméletek közül egyikről sem jelenti ki hogy ez az egyetlen lehetséges magyarázat egészen addig amíg be nem sikerült bizonyítani.
    Ezzel szemben a vallás, ha nem tudja valamire a választ akkor kitalál egyet amit a hívők még fel tudnak fogni és beleillik az adott vallásba. Bizonyítás nem szükséges.

    A vallás egyik ismérve, hogy minden mögött keresi a felsőbb hatalom jelenlétét. Amit nem tud felfogni azt valami túlvilági erőnek tulajdonítja. (Pl a villám az isten dühe)
    Vagy pl. mi történik ha valaki meghal? Nagy valószínűséggel meghal és kész. Elenyészik a teste és a tudata is. Ez azonban egy keresztény számára túlságosan rémisztő ezért kell neki valami vigasz, kell valami magyarázat, hisz nem lehet hogy így legyen vége. Isten legcsodálatosabb teremtménye nem enyészhet csak így el a semmibe. Ezért azt hiszi hogy létezik egy túlvilág ahová mindenki a halála után kerül.

    És épp ezért hiszik azt a keresztények hogy nem létezik földönkívüli élet. Azt hiszik hogy ők a teremtés csúcsa. Egyszeri és megismételhetetlen csoda amit isten hozott létre. Ez meglehetősen gőgös hozzáállás ami gyökeresen ellentétes azzal a látszatszerénységgel amit a keresztények hirdetnek.

    (#18991) kymco:
    „A Biblia erre akar választ adni”
    Tévedés. A biblia nem ad választ semmire. Csupán mesés dolgokkal tölti meg azok fejét akik nem látják át az összefüggéseket és szükségük van arra hogy a bonyolult világot egyszerűvé, könnyen felfoghatóvá tegyék számukra.

    Nem mellesleg azt hiszed a pokol és a menny csak azért lett kitalálva, hogy vigaszt nyújtson az embereknek? Egyike a legősibb biorobot gyártó trükknek amivel engedelmes rabszolgákká nevelhetik az egyszerű embereket. Már az ókorban felismerték, hogy az embereket úgy lehet a legjobban engedelmességre bírni és kizsákmányolni ha a jelen kor szenvedéseiért cserébe valami hatalmas jót ígérnek.
    Ha engedelmes vagy és teszed a dolgod akkor örök jólét és boldogság lesz a jutalmad a túlvilágon. De ha ellenszegülsz az egyháznak vagy az uralkodónak akkor a pokol tüzén fogsz pörkölődni az idők végezetéig.

    (#18992) kymco:
    Nem kell olyan hihetetlenül sok dolognak megfelelnie egy bolygónak, hogy élet legyen rajta. Az élet egyik ismérve ugyanis hogy utat tör magának és képes a leglehetetlenebb helyeken is megtelepedni.
    És egyébként sem a földi életből kell kiindulni. Létezhetnek teljesen más, számunkra elképzelhetetlen létformák is.

    Egyelőre ennyi. Kb a dupláját is tudtam volna írni, de nem volt kedvem többet klimpírozni.

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák