Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Dalai Láma #2019 üzenetére

    Az értelmi fogyatékos is egyértelműen kapja meg az információt, de mégis másképp dolgozza fel az agya. És kifelé hiába nevezi Istent Istennek, a valódi gondolatai különbözhetnek a tiédtől. Mégha a fontosabb hitbeli dolgokról ugyanúgy is kommunikáltok. De ez csak azért van, mert az eltéréseket ugyanatzzal a szókésztlettel nem lehet elkülöníteni. Ehhez kvés a szavunk. És minden egyes szó minden embernek kicsit mást jelent. Kifelé ugyanannak tűnik, az asztal az asztal, a fény az fény. De amit ez a szó az agyban kivált az mindenkinél kicsit más.
    Beszéltél már értlmi fogyatékos hívővel Istenről? Én igen, és más a tapasztalatom, mint neked, mert itt nem csak elméleti fogalomértelmezések vannak, hanem a hit által cselekedetekben megnyilvánuló élet, ami sokkal többet elárul arról, hogy mit jelent bízni Istenben, mint bármilyen elmélyült, de elméleti fejtegetés... nos én ilyen beszélgetések alapján állítottam, amit te elméleti megfontolásokból cáfolni igyekezel.
    A te beszédeid alapján a hited szavakban, szavak, fogalmak értelmezésében kristályosodik ki, számomra a hit, a szavakon túl a megélt élet, ami egyértelműbben olvasható bármilyen szépen megírt istenes versnél is.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák