Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #6030 üzenetére

    A fórumon nem tudom, mennyire van értelme a nagy egyetértésnek. Persze, sok dologban egyetértünk. Én is veled, és talán te is velem.
    De nem látnám sok értelmét annak, hogy hozzászólásokon keresztül ragozzuk az egyetértésünket.

    Lehet, hogy a vitának sincs több értelme. És néha jó felfedezni a közös pontokat. És a hit szempontjából tényleg mindegy, hogy nagy bummal kezdődött-e a világ, és hogy miképpen zajlott le az evolúció.

    Épp ezért nem értem, hogy JJánosnak miért van mégis szüksége erre. És különösen veszélyesnek tartom azt, hogyha úgy tüntetik fel a kereszténységet, mint ami a tudománnyal ellentétes, vagy ütközik vele. Ezt szóvá is teszem.

    Meg azt is, amikor valaki látatlanban, ismeretlenül minősíti az Istenbe vetett hitemet. Csak azért, mert pl. én elfogadom az evolúciót, a fizika törvényeit, és igen valószínűnek tartom, hogy a világegyetem az ősrobbanással jött létre.

    Ha ezek nüansznyi dolgok, JJános kollégának is elég lenne csak legyintenie, mint ahogyan te teszed ezt vele. Számára viszont ezek kardinális kérdések. És ebben nem vele értek egyet.

    Meg azt is tudom, hogy néha ól jön a fórumban is egy-egy szövetséges, és olyankor a kisebb nézeteltéréseket félre tudjuk tenni. Mert töbet ér, hogy van egy szövetségesünk annál, hogy a köztünk lévő különbségeken vitázzunk. De ez már fórumozás-lélektan, ha létezik ilyen ;)

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák