Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #9000 üzenetére

    "Ugyanis a világnak kezdete volt"

    Azt írja a biblia, hogy: Azért teremtettem az embert, hogy a teremtményeimnek valami zsengéje legyen. Ezzel nekem éppen azt mondja, hogy a kezdet nem egyéb, mint a teremtő szándék esetleg, de semmiképpen nem valami fizikai kezdet, hanem mint zsenge, új hajtás, tehát nem a semmiből lett, hogy akkor ez itt kezdődik, hanem a valaminek az új hajtása, valaminek a folytatása, ahogyan egy fának az új levelei, termései, ahogyan az embernek a gyerekei stb... lesznek két testből eggyé.

    A teremtéstörténet így kezdődik: "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet."
    De ez az Isten teremtő-munkájának a kezdete, nem a létezésnek a kezdete. Mivel ezek előtt ha más nem maga Isten már létezett. Ha mindenképpen egy külső Istenhez ragaszkodunk.

    Szóval a kezdet teóriája a bibliában is, és a tudományban is hadilábon áll, ugyan is csillagászok éppen azt nyilatkozzák mindenhol, hogy új csillagok, naprendszerek születnek, jönnek létre. Nem megszűnni látszik, hanem egyre csak szaporodik, ez is összevág a teremtmények zsengéje koncepcióval.

    "Az univerzumnak pedig vannak méretei."
    Ezt egyenlőre nem tudjuk, legfeljebb hit tárgya lehet.

    "földnek sem érsz soha a határára, mert akármennyit sétálsz, nem tudsz róla lesétálni."

    Sétálni nem, de vannak eszközök, amivel bizony ellehet hagyni a földet, és visszanézve azt mondani, ott a vége, de az csak a föld vége. Érdekes ez egyébként, mert a földfelszínnek minden atomnyi területe a föld vége, ha a középponttól sugárirányban haladva nézzük, és ha nem a végpontokon való sétálgatást vesszük alapul. Vagyis a teljes felszín a föld vége, végpontjainak összessége.
    Igen nehéz ezt így nézni, mert 2D-s gondolkodásunkkal a kezdetet és a véget síknak gondoljuk, csakhogy 3D-s világban a középpontoktól sugárirányú kiterjedéssel kell számolni.

    "tovább is fejlesztheted. Csak ne várd el tőlünk, hogy elsőre elkezdjünk hinni neked "

    Fejlődik magától. Nem én irányítom a gondolataimat, csak szavakba foglalom. És nem várom, hogy higgyetek nekem, sőt ez volt a szándékom, hogy az ellenvéleményeitek kontrasztjában világossá váljanak a koncepció, illetve a gondolat-interpretáció, hiányosságai tévedései.

    "de most te kitalálod megint."

    Azt gondolom, hogy nem baj az ha az ember kitalálja magának a már más formában létező koncepciókat, tudniillik minden ember kicsit másképpen érti meg ugyan azt a dolgot, ezért magyarázzák a bibliát is ezerféleképpen. Tehát ha én újrafogalmazom, az azt jelenti, hogy elkezdtem megérteni, hogy miről is szól a meglévő koncepció, és nem teszek egyebet, mint integrálom magamba, olyan módon, ahogyan az illeszkedik hozzám. Mint a vers tanulás, nem baj ha mormogja magának az ember tanulásközben, mert egy sajátos stílussal jelenik meg a dolog, ezáltal, egy vers nem csak betűk halmaza, amit bemagoltam, hanem gondolatok rendszere, amelyekhez már érzéseket tudok kapcsolni, egységgé tud bennem formálódni.

    "ézus legalább tanújelét adta, hogy ő ki, és leírások maradtak fent róla, valamint a létezésére is vannak bizonyítékok."

    A bibliai leírásokon és a szubjektív hiten kívül milyen bizonyítékok vannak még Jézus létezésére?

    ellemzően a gyerekek, akik még kevésbé vannak ráállva a racionális gondolkodásra, és a realitásokra. Persze sok esetben ilyen szabad gondolkodású emberek voltak képesek észrevenni azt, hogy a világ nem úgy működik, ahogy évezredekig gondolták.
    :))

    "Engedjétek hozzám a gyermekeket" "Senki nem mehet a mennyek országába, hanem csak ha újjá született" "Aki nem gyermekként fogadja a mennyek országát, nem mehet be abba"

    Miért olyan fontos a "gyermeki mivolt" Jézus számára? Mi a gyermeki lét, mitől annyira más, mint a felnőtt?

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák