Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rommel6600

    őstag

    válasz Engineer - #1498 üzenetére

    1000x bocs, hibáztam, beismerem!!! Tényleg 352 nem ''csak'' 302! De reggel suli előtt nem volt még tiszta a fejem (nem elnyomtam a billentyűt, reggeli kóma:) )

    ''Meggyőződésem, hogy a Bf109 nem volt annyira elavult, mint ahogy egyesek sugallják. Kétségtelen, hogy a Me262-t jóval hamarabb be kellett volna vonni a sorozatgyártásba/csapatszolgálatba, nem pedig erőltetni a villámbombázóként való hasznosítást.''

    Sztem sem volt elavult! Sőőt Én a 2. vh legjobb gépének tartom, technikailag sem volt rossz konstrukció, meg ezzel érték el a legtöbb sikert, ami mondjuk a mennyiségének is köszönhető! Nem kell azért leírni vmi-t mert az uccsó pillanatban előrukkoltak jobb (és alapjaiban más) tipusokkal! Az való igaz, hogy későn kezdték le gyártani a 262-est, de a feladatkörét (jelen esetben gyorsbombázó) maga Hitler erőltette! Galland hosszas rábeszélése és magyarázása sem volt elég neki, a végén abba ment csak bele nagy nehezen hogy a megépített példányok 5%-a vadász, elfogóvadász körben legyen alkalmazva! Az eredmény az lett, hogy 50 ilyen gépet kapott a Luftwaffe, ebből 25nél több egyszerre soha nem tudott repülni! De már azzal is elég nagy veszteségeket okoztak a szövetségeseknek a 10-15 ilyen gépet fel tudtak küldeni egy bombázó raj ellen! Hát akkor mi lett volna 50 ilyen gép esetében? Észlelés, bombák azonnali kioldása, 180fokos fordulat és irány vissza, ha sikerül egyáltalán!!!:U Arról meg ne is beszéljünk ha mondjuk 300 ilyen gépe lett volna a légierőnek, akkor tuti megszűntek volna a már akkorra menetrendszerű bombázások.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák