Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz cikasz #1702 üzenetére

    Te valamit nagyon félreértettél: egy olyan pontján élünk ennek a kontinensnek, ahol szinte minden nemzet, népcsoport (ahoy te mondanád faj, de ez biológiai értelemben nem állja meg a helyét) megfordult. És ha már erre járt szaporodott is. Nem hiszem, hogy bárhol a világon találnál tisztán magyar embert. Ha a Kunságban születtél már egyből komoly esélyed van a kun rokonságra. Márpedig a kunok nem azonosak a magyarokkal, nomád nép voltak, akiket IV. Béla telepített le a tatárjárás után. Aztán élnek ebben az országban mondjuk svábok is, akik végképp nem magyarok. Miért vagy biztos abban, hogy a te vérvonaladba sohasem keveredett valami? A különféle csoportok keveredése a legkevésbé sem káros, sőt ahogy egyik ismerősöm mondta: azért a magyar nők a legszebbek, mert itt a Kárpát-medencében keveredett mindenféle népcsoport! Kissé máshogy gondolkodik mint te, nem? És neki sokkal inkább igaza van! Egy normális közösségben nem téma a származás, ott létezik türelem, megértés, a másik tisztelete.

    A magyarságról: először is azt, hogy magyar kis kezdőbetűvel írjuk. A kis és nagy Magyarország megint egy érdekes kérdés. Mert hol is van az igazi Magyarország? Hát azt bizony az Ural-on túl kellene keresni! És nem visszakövetelni Erdélyt, mint ősi magyar földet. Közismert, hogy a magyar törzsek az első évezred utolsó harmadában hagyták el őshazájukat, és vándoroltak erre a területre. Ami az avarok őshazája. Csakhát az avarok nem verik magukat, hogy ''vissza, mert a miénk''. Ugyanis kihaltak. (Bár az utóbbi hónapokban egyesek szerint bizonyítottan feltámadtak.) Összegezve: szereztünk egy területet, amit felvirágoztattunk (ez Mátyás-király korára értendő). Attól kezdve szintén mi, magyarok, sikeresen leromboltuk. Ez tartott 1867-ig (kiegyezés). Jött egy újabb virágkor, de nekünk feltétlenül benne kellett lennünk mind a két vh-ban, és mindkettőt elveszteni. Az újabb igazán sötét korszak kb 1958-59-ig tartott. Utána fejlődésnek indultunk, Moszkva se nagyon baszogatott minket, mi lettünk a ''legvidámabb barakk''. Aztán jött 1989-90. Kezdeti nehézségek, amelyek részben a mai napig tartanak.

    Most lássuk mik azok az okok, amiért soha sem lesznek képesek a magyarok ''felemelkedni'' (a teljesség igénye nélkül):

    1. Ez az amit minél előbb le kellene vetkőzni: Dögöljön meg a szomszéd tehene is! Amíg igy gondolkodunk nem fogunk előrébb jutni!!! Össze kellene végre fogni ebben az országban, nem kizárni az összefogásból senkit! A probléma az, hogy ezt magunk közt sem vagyunk hajlandóak megtenni lásd politika.
    2. Lényegesen többre értékeljük magunkat, mint amik vagyunk. Itt megint előjönnek a politikusok, konkrétan egyet tudnék említeni.
    3. Összefügésben az előbbivel: hiányzik belőlünk az alázat, a másik tisztelete.

    Persze a népvándorlásunknak van(nak) történelmi következményei, eredményei: közvetve hozzájárult a Római Birodalom bukásához. Ugyanis az erősebb törzsek elől kezdtünk el ''menekülni''. Például besenyők, de sokkal inkább a már akkor is terjeszkedő Tatár birodalom. Toltuk magunk előtt a nálunk gyengébb törzseket, akik Európa földjére léptek, majd a Római birodalomba ütköztek. Amivel hosszú ideig nem bírtak. Hogy miért? Mert szétforgácsolták erőiket. Aztán rájöttek, hogy csak együtt képesek sikert elérni! Meg is lett az eredménye: a rómaiak által barbároknak nevezet törzsek legyőzték a légiókat. Mi még bő 400 évre voltunk a kárpát medencétől, aminek nyugati felét a rómaiak Pannonia-nak nevezték. (A pannonokhoz tehát semmi közünk.) Mire ideértünk már nyoma sem volt a rómaiak birodalmának. Voltak helyette germán törzsek, Frank birodalom... Persze alig tettük le a seggünket itt, egyből szétnéztünk. Ezt nevezzük Kalandozások korának. Aztán megkaptuk első komoly pofonunkat Augsburgnál. Mi hátrafordultunk a lovunkon és nyilaztunk, a germánok meg pofátlanul szembetámadtak minket. A többit nem részletezem. Csak annyit: közvetve miattunk bukott el a Római Birodalom. A Tatár Birodalom terjeszkedésének és erejének határára ért Magyarország területén. A Török Birodalom szintén ereje határára ért nálunk (annak ellenére, hogy sikerült megosztania minket, bár ez nem művészet.) A III. Birodalom bukásában, viszont már belűlről vettünk részt! Birodalombuktatásban jók vagyunk. :))

Új hozzászólás Aktív témák