Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    Én október végén vettem egy X100T-t, de nekem őszintén nem jött be annyira, most gondolkodom rajta, hogy elpasszolom. Amikor két éve megszerettem a fotózást, az egy Oly Pen E-PL5 + 40-150, majd egy 25 mm f/1.7 (2x crop factor, szóval >>35 mm ekv.) miatt volt. Az E-PL5 érezhetően kisebb, mint az X100T, van rajta egy L-bracket markolattal, így kb. ugyanakkorák (nyilván az obik jobban kiállnak, bár a napellenzővel, ami rajta van az X100T-n már nem akkora a különbség pár fix obimmal összemérve). Hiányzik a waist level shooting experience is, amihez kellene a flip-out screen.

    Gondolkodnék valami alternatíván, nekem pl. az X10 koncepciója sokkal jobban bejött/bejön, mint az X100 vonalé, de azért ott kicsinek érzem a szenzort, meg réginek magát a kamerát. a Ricoh GRIIIx se hangzana rosszul, az legalább 40 mm ekv. de hát annak is horribilis ára van.

    Nyilván az nagyon benne van, hogy nekem a 35 mm fókusztávolság messze túl széles. MFT-n sose lőttem 50 mm ekvivalensnél szélesebb obival partifotózást (meg szökőévente egy templombelsőt) leszámítva, és a nagy kedvenc MFT obijiam (50 mm f/2, 50-200, 100-400) még inkább telék.

Új hozzászólás Aktív témák