Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    8G sedan jobb oldali tompított csere. Rémálmaimban, ha tüzes vassal üldöznek...
    Mert a rohadt kézikönyv szerint 4 sor:
    Pattintsunk ki 2 db patentot, hajtsuk félre a doblemez műanyagot, óramutatóval ellentétesen csavarjuk ki a búrából a foglalatot, húzzuk le a csatlakozót a régi izzóról, majd fordítva tegyünk mindent vissza az új izzóval. Ez így leírva kényelmes 5 perc.

    A valóságban ez 70 perc. Ebből 5 perc az 5 ! azaz öt patent kivétele(nem 2, mert 2 semmire nem elég), újabb 10 perc, míg egyre dühösebben feszegetjük a dobbetétet, hogy legalább az egyik kezünk csuklóig beférjen (benyúlni és belátni egyszerre esélytelen!), 10 perc míg tapintással az ujjunk hegyével felismerjük a megfelelő foglalatot pontosan könyékhajlatig az autóban turkálva vakon, 5 perc míg a 3 cm-es feszes kábel ellenére eltekerjük vagy negyedfordulatot a foglalatot 2 vagy 3 ujjunk hegyével, 5 perc, míg a pattanásig feszült 3cm-es kábel ellenére kihúzzuk a búrából az izzót, 5 perc, míg a csatlakozó rugóját fél ujjal lenyomva további tetszőleges 2 ujjal kifeszegetjük a csatlakozóból, majd csatakosra vagdosott kezünket kihúzzuk az autóból.
    A maradék 20-25 perc azzal telik, hogy megpróbáljuk nem összefogdosni mocsokkal és vérrel az új izzó búráját, illetve miután a 3 cm-es kábel ellenére bedugtuk a lámpába, megtaláljuk a pozíciót, ahol be lehet forgatni rögzítésre a foglalatot. Ismétlem sokadszor: egy alaphelyzetében is feszesre húzott, 3 cm-es kábel van az izzóhoz. Ezt közel szakadásig kell továbbfeszíteni eleve az elforgatáshoz, és újabb feszegetés kell, hogy a HB4 ! L-alakú csatlakozóval ellátott, különösen hosszú, lábakkal hosszított izzót ki tudjuk húzni hátrafelé a lámpatestből...

    Régen kurvaanyáztam ilyen hosszasan.
    Mondhatnám, hogy ráadásul nyilván ezt sötétben, de mivel mindent vakon kell csinálni, teljesen mindegy mikor van.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák