Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz demars #36030 üzenetére

    Alulról sem fogsz tudni hozzáférni, mert ott az ablakmosó tartály, illetve az a rész részben burkolt alulról. Felülről a mosótartály nyaka, és a főfékhenger vagy valami ilyesmi van még útban. A legrövidebb út valóban a kerékjárati ív, de ha van rá időd, akkor emeld fel, szedd le a kereket, vedd ki az összes patentot, és vedd ki kompletten a műanyag betétet, mert nekem most 5 helyen lila-zöld a karom csuklóig... Annyira nem puha az a műanyag, hogy ne törje összevissza a kezed közben.

    Más:
    Váltóba én nem tennék mást, mint gyári váltóolajat, azért 80-120 000 km-eket csak elfutnak ezek az olajok a váltóban, és 4-6 évente az a 10-14 000 Ft szerintem nem összeg elosztva. Viszont nem mindegy, hogy mit kap a váltó.
    Motorolajat régen a nagyon nagyvonalúan tervezett és gyártott váltókba javasoltak átmenetileg vészhelyzetre addig, míg valódi váltóolajat/hajtóműolajat nem tudott szerezni az illető. Viszkozitásban hasonló lehet egy 10W40, mint egy 75W80, csakhogy teljesen eltérő az adalékolása. Kapásból a folyamatos nyírási és nyomási igénybevétel nagyobb a váltóban, míg a motorolaj más szempontok szerint adalékolt. A motorolaj váltóban hamar vízszerűvé válhat, és akkor van recsegtetés, meg váltókar rugdosás, és a fogak is örülnek a szoros találkozásnak.

    8G sedannak is megjelent nálam némi pára a belső sarokban, ellenszerét nem tudom, de ha nincs a lámpának "breather cap"-je, vagyis apró egyirányú membránnal ellátott szellőztetője, ami egy irányba engedi csak a párát (kifelé), akkor csak egy jól zárt garázsban, nagyon száraz levegővel kifújva és gyorsan visszazárva lehet segíteni rajta. Ha ereszt (beázik) akkor úgy sem.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák