Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Elmör

    senior tag

    válasz BlacKSouL #36338 üzenetére

    Az "Én" részhez szeretnék csak hozzáfűzni 1 gondolatot. Faterom a kerékcserét maga végzi, illetve most már én ha nem bírja vagy nem ér rá (na ilyenkor szídom is magunkat, hogy minek 4 autó, beleértve a tesóm Fiestáját és a Civicemet), bár idén a Zafiráról nem tudtam leszedni, mert a felni olyan szinten odagyógyult az agyhoz, hogy gumikalapáccsal sem jött le, persze a gyári emelőn ki az aki meri ütni kajakra belülről úgy, hogy a feje szinte a kocsi alatt van, a szerelőnél emelőn már lejött. Igaz van otthon ez a 2 tonnás piros krokodilom, de úgy látszik kezdi megadni magát, mert alig emelte el a földtől a kereket ebben az 1 esetben vagy csak túl ballonos a gumija.

    Szóval ő ha teheti nem viszi szervízbe vagy gumishoz, sajnos még centírozni sem, max ha már nagyon ráz a kormány, a felniket nem mossa le, viszont minden évben több órán keresztül cseszteti a futófelüleltet, hogy kibányássza a kis kavicsokat. Kérdezném, hogy ennek mi értelme? Nem éles a vége ugyan annak a régi csavarhúzónak amit használ, de engem a hideg kiráz amikor meglátom hogy forgatja benne, szinte már látom magam előtt mindig ,hogy most robban az arcába. A miért-et azért merem kérdezni, mert ahogy vissza lesz téve az a kerék és megy vele 1-2km-t szerintem már vissza is szedi a kavicsokat, legalábbis felénk itt vidéken könnyen és ha addig nem engedett a kerék velük azután sem fog, valamint amelyik recében van kavics oda már nem megy bele esetleg még nagyobb.

    Az okés, hogy én is ellenőrzöm a gumit, hogy nincs-e benne szög vagy éles kavics vagy akármi, de hogy nem fogom kiforgatni a recékből a kerek kis kavicsokat az fix, számomra ez óriási idő fecsérlés. Ellenben én viszem minden évben a Civic kerekeit centírozni és le is mosom sonax felnitisztítóval őket elrakás előtt. Nincs ugyan fűtött garázsban meg csak sima gumis zsákban vannak 2-2 egymásra téve (én a 4 egymáson ellen vagyok, valamiért úgy érzem az alsó guminak az már sok) és nem szoktam leengedni őket, mert 3-4 tizedet úgyis engednek maguktól. A gumiápoló még jó dolog lenne, de valahogy az mindig kimarad a rendelésemből. Jövőre már figyelek erre is. :R

    Persze ez a gumis, felnis kérdés attól is függ, hogy ki hány szezonra tervez velük. Felnit nem szoktam csak úgy eladni, de gumit ha tehetek én cserélek 4-5 szezon után, főleg a nyárit, mert az el is kopik általában ennyi idő alatt. Hugom Fiestáján pont nemrég néztem már 10 éves a DOT alapján a gumi, említettem is neki 1 cserét, majd talán jövőre, ez volt a válasz, pedig ezen sok múlik.

    RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz

Új hozzászólás Aktív témák